Múzeumok Éjszakája 2007 – Sopron

Az elmúlt évhez hasonlóan a Soproni Múzeum is bekapcsolódik programjaival – most már hivatalosan – a Múzeumok Éjszakája programsorozatba. Az egész Európát megmozgató rendezvény mára rendkívüli népszerűségnek örvend, ezért a múzeológusok és szakalkalmazttak nagy izgalommal készülnek a június 23-ai estére. A Bányászati Múzeum és az Erdészeti Múzeum is tart rendezvényeket ezen az éjszakán, így javasoljuk, hogy a Soproni Múzeum programjai mellett látogassanak el hozzájuk is. Tekintsék meg az időbeosztást, és hangolják össze, válasszák ki érdeklődésüknek megfelelően az Önöket leginkább érdeklő eseményeket. A programok idén is sokszínűek. Zene, tánc, színi előadás és természetesen tárlatvezetés.

A múzeum dolgozóinak segítségével tekinthetik meg a Fabricius-ház kőtárát valamint, külön vezetés lesz az I. és a II. emeleten a régészeti  kiállításban. Akik felfrissülésre vágynak a vezetések szünetében, a Fő tér 6-7-8. mögötti várfalszakaszon kialakított büfében pihenhetnek vagy sétálhatnak, ahol láthatják a műemlék épület gótikus ablakait. Az említettek mellett reneszánsz táncházzal is kedveskednek a szervezők.

19 és 21 óra között „Kerített város” címmel előadást lesz, ill. kötetlen beszélgetésre kerül sor a művészekkel, szakemberekkel. Ez a program Lackner Kristófra, Sopron egykori polgármesterére való emlékezést szolgálja. Felelevenítik életét, munkásságát és korát. A tavalyi évhez hasonlóan koncert és táncház színesíti a rendezvényt.

A rendezvények a „Kerített város” című előadás kivételével ingyenesen látogathatók!