Múzeumok Őszi Fesztiválja

A Soproni Múzeum is csatlakozott a Múzeumok Őszi Fesztiválja 2007-es programsorozathoz. Most elsősorban a gyerekeknek és a családoknak szeretnének tartalmas kikapcsolódást nyújtani. A múzeumkert és a Pék-ház lesz a helyszíne az eseményeknek, ahol egy-egy napon családokat várnak, valamint előzetes bejelentkezés esetén iskolás csoportokat vezetnek a múzeumi munkatársak . Részletes programok:

– Régi mesterségek-mai mesterek. A kőfaragó mesterség (október 08-13.) – Sopron, Deák tér 1.
Hétfőtől péntekig (október 08-12.) múzeumi munkatárs kíséretében, vezetéssel – előzetes bejelentkezés alapján – iskoláscsoportok látogathatják meg a Barokk síremlékek szabadtéri kiállítását, ahol a vezetés után a gyerekek játékos feladatok megoldásával tehetik próbára tudásukat a Messziről jött Jakab kőfaragólegény tanulóévei Sopronban című foglalkoztató füzet segítségével. Szombaton (október 13.) 14. 00 órától ,szintén a Barokk síremlékek szabadtéri kiállításon kerül megrendezésre a családi program. Melynek keretében az érdeklődők megtekinthetik a kiállítást, előadást hallgathatnak a hajdani kőfaragókról, megtekinthetnek egy kőfaragó bemutatót, sőt a gyermekek szüleikkel közösen ki is próbálhatják a kőfaragó szerszámok használatát és kézműves-foglalkozáson vehetnek részt.

– Régi mesterségek- mai mesterek. A pék mesterség (október 15-20.) – Sopron, Bécsi út 5.
Szeptembertől általános iskolás gyermekek bevonásával, gyűjtőmunkájukkal összeállítunk egy kis füzetet érdekes, régi péksütemény receptekből.
Október 15-19-ig várunk iskoláscsoportokat mind tanóra, mind napközis foglalkozás keretében a Pék-házba, ahol vezetéssel ismerkedhetnek meg a pék mesterséggel és a kiállítással. A vezetés után játékos feladatokkal tehetik próbára a tudásukat a gyerekek.
20-án 14 órától várunk minden érdeklődőt a Pék-házba, ahol felelevenítjük a pékek mesterségét.
Tudományos előadást hallgathatnak meg a pékek céhéről, megtekinthetik egy mai pék bemutatóját, valamint vezetéssel a kiállítást. Sor kerül a legjobb recepteket beküldő gyermekek díjazására, és a játszóházban kalácsfonási technikákat sajátíthatnak el az érdeklődő gyerekek.

Belépődíj:
Az iskoláscsoportoknak meghirdetett programra a belépődíj 200 Ft/fő,
A családi programra a teljesárú  400 Ft/fő, a diák, nyugdíjas 200 Ft/fő.
Az iskoláscsoportoknak meghirdetett programra előzetes bejelentkezés szükséges!
Bejelentkezni telefonon lehet Kuslics Katalin közönségkapcsolati munkatársnál, a 06-99-311-327-es vagy a 06-20-444-2104-es telefonszámon.