Múzeumpedagógiai foglalkozás

A Soproni Múzeum kiállítóhelyein gyermekvezetésre, múzeumpedagógiai foglalkozásra várjuk az óvodás, kisiskolás és középiskolai diákcsoportokat!
A foglalkozásokra előzetes bejelentkezés szükséges, a múzeum programokért felelős munkatársainál: +36-99-311-327
Erdeiné Kuslics Katalin és Krammerhofer Szilvia: programok.sopronimuzeum@gmail.com
Szabadhegyi Zita: szabadhegyi.zita@gmail.com

Kiállítóhelyek közül az alábbiakban van lehetőség múzeumpedagógiai foglalkozáson való részvételre, vagy gyermekvezetésre:
Storno-gyűjtemény: A Storno család 19. századi műgyűjteményes lakása. Egy kéményseprőből lett festőművész és restaurátor élettörténete.
Határtalan történet: Sopron történetét a 16. századtól napjainkig mutatja be az interaktív kiállítás, amit minden korosztály figyelmébe ajánlunk.
Polgárlakások: A 17-18. századi polgári lakáskultúra csodálatos bútorait tekinthetik meg a látogatók egy-egy berendezett lakásban.
Régészeti Kiállítás és Római kori kőtár: Sopron története a kezdetektől a középkorig, ismerkedés a keltákkal, rómaiakkal, a honfoglaló magyarokkal, a céhekkel és egyéb várostörténeti eseményekkel.
Pék-ház: „Mindennapi kenyerünk, A pékek céhe” címmel tartunk foglalkozásokat a Pék-házban. Az épületben az utolsó pék lakását, műhelyét, pincéjét lehet megtekinteni. A legkisebbeknek ajánljuk a „Süt a pék, süt a pék” mondókázós Pék-ház látogatást.
Patika-ház: Régi idők orvoslása – régi idők orvossága. Gyógynövények, patikusok, orvoslás.
XVII-XVIII. századi síremlékek: Messziről jött Jakab kőfaragólegény történetén keresztül mutatjuk be a sírkőtár emlékeit és a barokk kőfaragó művészet stílusjegyeit.

Időpont: Hétköznaponként 8 és 15 óra között várjuk a csoportokat múzeumpedagógiai órára
Korosztály: Óvodás, általános és középiskolás diákok
Időtartam: Igény szerint 45-60 perc
Létszám: A csoport létszáma lehetőleg ne haladja meg a 25 főt, nagyobb létszámú osztály esetén lehetőség van csoportbontásra.
Díjszabás: A múzeumpedagógiai foglalkozás egységesen 300 Ft / fő a Soproni Múzeum összes kiállítóhelyén.

Támogatott múzeumpedagógiai órák:

A múzeum 2009-ben elnyert TÁMOP 3.2.8/B-08-2009-0027 pályázata révén 2010 és 2015 között támogatott múzeumpedagógiai órákra is lehetőség van a kiállítóhelyeinken.
A programhoz várjuk Sopron környéki iskolák csatlakozását, akik vállalják minimum egy tanévre az együttműködési szerződésben foglaltakat. Az alábbi linken megtekinthetik a foglalkozások menetét és a tematikákat (eltérés ezekhez képest lehetséges): LETÖLTÉS.
Óráink az iskolai történelem, rajz, művészettörténet tananyaghoz kapcsolódó foglalkozások, melyek kiegészítik az órai keretek között megszerzett ismereteket.  A TÁMOP-os foglalkozások ingyenesek.

Információ és kapcsolat:
Erdeiné Kuslics Katalin és Krammerhofer Szilvia: +36-99-311-327, programok.sopronimuzeum@gmail.com.