A Soproni Múzeum barokk éjszakája

A Soproni Múzeum barokk éjszakája

Barokk komolyzenei koncert, táncház és gyertyafényes divatbemutató repít minket a múltba a Soproni Múzeum barokk éjszakáján június 22-én, kora estétől késő éjszakáig.

A Soproni Múzeum a Szent Iván-éji forgatag különleges helyszínévé válik szombaton: a hagyományos Múzeumok Éjszakáján barokk időutazásra várják a látogatókat a múzeum Fő téri kiállítóhelyei.

A rendezvényt a gyermekeknek szóló Barokk maskarák játszóház nyitja meg, este 6-tól a Fő téri Fabricius-házban, melyhez korhű lovagi vívóiskola társul jelmezes vívómesterrel: nem csak lelkes apródjelölteknek, hanem bátor ifjú udvarhölgyeknek is!

Az est egyik fénypontja a 7 órakor kezdődő Soproni Barokk Trió koncertje, melyet 9 órától Barokk táncház követ Gara Lídia balettmesterrel. Az időutazás élményét Barokk ruhák gyertyafényes divatbemutatója teszi még teljesebbé Gabnainé Mastalír Márta konferálásával, éjszaka fél 11-től.

A varázslatos hangulatú múzeumi várfalsétányon történelmi előadásokat is hallgathatnak a látogatók: Dr. Tóth Imre 8 órától Tróntermek kulisszatitkairól mesél, majd fél 10-től Bolodár Zoltán 17–18. századi promenád címmel különleges történelmi helyszínekre invitálja a vendégeket. Ezen az éjszakán a várfalsétány a soproni országgyűlési és koronázási helyszíneket és relikviákat bemutató fáklyafényes kamarakiállításnak és a Soproni Fotóklub fényképkiállításának is otthont ad.

A Fő téren álló patinás Patika-ház sem maradhat ki a programból: este 6-tól gyógyszerésztörténeti és gyógynövény bemutatót tart majd dr. Kocsis Krisztina és dr. Bagi Katalin.

A különleges nyári éjszakán a Tűztorony kedvezményesen, a programok és a Soproni Múzeum Fő téri kiállítóhelyei ingyenesen látogathatóak. A kiállítóhelyeken a férőhelyek korlátozott száma miatt az előadásokra a bejáratnál sorszámozott belépőkártyákat osztunk.

Részletes program letöltése: PROGRAM