A Storno-család titkai – „csendes magánlaksértés”

A Storno-család titkai – „csendes magánlaksértés”

Emberek a tárgyak mögött: a Storno-gyűjtemény kulisszatitkai
Ki is volt valójában Storno Ferenc kéményseprőinas, aki restaurált, műemlékeket mért fel és állított helyre, tárgyakat tervezett és gyűjtött lankadatlan szorgalommal? Mi indította őt arra, hogy képezze magát és gyönyörű tárgyakat őrízzen meg az utókornak? Mindezt megtudhatja, ha felkeresi velünk a Storno család emlékeit Sopronban. A vezetés a Fő téren indul, a Storno-ház emeleti szintjét elfoglaló különleges gyűjtemény megtekintésével. Utunk az Előkapun és a Bécsi-külvároson át a Szt. Mihály-templomhoz vezet, melyet a régi temetőkertben lévő Szt. Jakab-kápolnával együtt Stornoék újítottak fel és a család tagjai is a temetőkertben leltek végső nyughelyükre. Útközben Stornoék szemével figyeljük a várost: a családtagok által Sopronról készített festmények reprodukciói segítségével megnézzük, hogy változott az utcakép az elmúlt szűk másfél évszázadban. A séta az egykori Storno műterem épületének érintésével ér vissza a Fő térre.

Időtartam: 2 óra
Öltözet: utcai

Ez az élménytúra átmenetileg nem elérhető, mivel a Múzeumnegyed munkálatai miatt a Storno-ház kiállításai nem látogathatók.

Megértésüket köszönjük!

Bejelentkezés és időpont egyeztetés:
E-mail: koros.ildiko@gmail.com
Tel.: 06 20 9716-612/ Kőrös Ildikó
Kérjük vendégeinket, hogy lehetőség szerint e-mail-ben érdeklődjenek, mert partner idegenvezetőnk a szezonban idegenvezetés közben nem mindig tudja fogadni a hívásokat. A csoportok összeszervezését nem tudjuk vállalni.