Koronázási ünnepély a Fő téren

Koronázási ünnepély a Fő téren

Soproni Múzeum szabadtéri kiállításra, rendhagyó tárlatvezetésre és történelmi játszóházba hívja a látogatókat augusztus 15 és 18 között az első Fő téri Koronázási ünnepélyen!

Kamarakiállítás az országgyűlésekről

A 17. századi soproni országgyűléseket és a koronázási helyszíneket bemutató szabadtéri kamarakiállítás nyílik augusztus 15-én csütörtökön, a Koronázási ünnepély forgatagában. Az ingyenes tárlat augusztus 20-ig látogatható.

Rendhagyó tárlatvezetés

Augusztus 17-én szombaton délután 4 órától dr. Kelemen István történész rendhagyó tárlatvezetésre invitálja az érdeklődőket a Sopron aranykorát bemutató szabadtéri tárlaton a Fő téren.

„Királyköszöntő gyűlés”: történelmi játszóház gyermekeknek

Augusztus 16-án, pénteken délután 4 órai és 5 órai kezdettel, valamint augusztus 17-én, szombaton délelőtt 10 órai és 11 órai kezdettel indulnak a Soproni Múzeum gyermekprogramjai a Storno-házban: „Gyere velünk és utazz vissza a koronázás korába, változz át főúrrá vagy nemes hölggyé! Korhű jelmezben ismerkedhetsz meg a kor szokásaival, illemével. Készíts a jelmezhez saját kiegészítőt! Éld át a kor főúri udvarainak hangulatát!”

A Koronázási ünnepély idején (augusztus 15-18.) a gyermekeket ingyenes belépővel fogadjuk a Tűztoronyban! A Storno-ház kiállításait ( Storno-gyűjtemény és Hartártalan Történet) 1 jegyet fizetve ketten látogathatják mind gyermek, mind felnőtt vendégeink.

Koronázási ünnepély részletes PROGRAM