Gyere közösségi szolgálatra a múzeumba!

Gyere közösségi szolgálatra a múzeumba!

Ha azt mondjuk: kosztümös belvárosi séta, muzsikálás, külföldi turisták kalauzolása – sokkal inkább a szórakozás jut eszünkbe, mint a múzeumi közösségi szolgálat. Pedig ezek a foglalatosságok mind megtalálhatóak nálunk a középiskolásoknak ajánlott közösségi szolgálatos feladatok között.

MUZSIKÁLÓ MÚZEUM
Tedd hangulatosabbá a kiállítást saját zenei produkcióddal!
Olyan hangszeres tudással rendelkező diákokat várunk, akik szabadon választott zeneművek előadásával emelnék a kiállításaink hangulatát. Egyedül, vagy akár kamaraformációban, a Tűztoronyban, esetleg a Kőtárban? Ahogy szeretnéd! Bővebben: Muzsikáló múzeum

KOSZTÜMÖS MÚZEUMI CSALOGATÓ
Ölts barokk ruhát, és csald be hozzánk a vendégeket! 
Korhű, de kényelmes barokk ruhában, párosával sétálva a belvárosban segíts a turistáknak tájékozódni, ajánld a Soproni Múzeum kiállítóhelyeit, kínáld nekik Sopron várostérképét és múzeumi szórólapunkat.
Bővebben: Kosztümös múzeumi csalogató

STORNO TÁRLATVEZETŐ
Találjunk ki együtt egy fiatalos tárlatvezetést! (Múzeumi workshop 5-10 diák részvételével) Bemutatjuk a Storno kiállítást és a műgyüjtő Storno család izgalmas életútját, mesélünk a gyűjtemény kulisszatitkairól is. Szeretnénk, ha közben megtalálnád, hogy számodra miről szól a kiállítás, felfedeznéd kedvenc műtárgyaidat, így később akár Te is bemutathatod a gyűjteményt. Mielőtt látogatókat fogadnál mankónak kidolgozunk egy fiatalokra szabott izgalmas tárlatvezetési tematikát is. Bővebben: Storno tárlatvezető

MÚZEUMI TEREMŐR
Segíts megőrizni értékeinket! Tudtad, hogy a Soproni Múzeumnak kilenc különböző kiállítóhelye van? Segítünk, hogy megismerd tárlatainkat és azok különleges kincseit.
Feladatod a látogatók útbaigazítása, informálása, és kiállításaink felügyelete. Bővebben: Múzeumi teremőr

További lehetőségek

Jelentkezés: 
Múzeumi koordinátor: Szabadhegyi Zita
E-mail: szabadhegyi.zita@gmail.com
Telefon: (20) 3720525