Uniós fejlesztések nyílt napja

Uniós fejlesztések nyílt napja

A hétvégén újabb állomásához érkezik az Uniós Fejlesztések Nyílt Napja országos rendezvénysorozat: szombaton a Tűztoronyban várjuk tárt kapukkal a látogatókat. De vasárnap is számos érdekes program közül válogathatnak a Fő térre látogatók.

Ki ne ismerné a Tűztornyot, Sopron jelképét, az ország egyik legismertebb épületét, melynek erkélyéről páratlan kilátás nyílik a városra? Sopron és a rézkupolás várostorony számtalan osztálykirándulás kedvelt célpontja, sokan az iskolás évek után is visszatérnek, hogy újra megmásszák a csigalépcsőket. A hétvégén a Tűztornyot új oldalairól is megismerhetik:

Szombaton a Tűztorony egész nap ingyenesen, és rendhagyóan este nyolc óráig várja a látogatókat, emellett két alkalommal, 10:30- kor, valamint 15:30-kor rendhagyó tárlatvezetésekre várjuk a látogatókat. Délelőtt Taschner Tamás, délután pedig Kőrös Ildikó idegenvezetőkkel járhatják be a tornyot és a Várfalsétányt.
14:00 órától 17:00-ig Álmodd meg saját Tűztornyod! címmel beszélgetéssel egybekötött makettező műhelyre invitálja Szücsy Róbert formatervező művész az ügyes kezű soproniakat.
A tavaszköszöntő hétvégén debütál a Tűztorony új audio guide-os idegenvezetése. Történelmi utazás térben és időben címmel a Tűztorony új attrakciója Sopron alapításától egészen a jelenkorig vezeti el a látogatókat, hiszen a torony alapjai a római városfalakra támaszkodnak, míg a körerkélyről már a ma városát láthatjuk. Az audio guide-os Tűztorony vezetés díjmentesen, egyszerre maximum 20 fő részére, a nyitva tartás alatt folyamatosan vehető igénybe. Előzetes regisztráció nem szükséges.
Vajon Önök tudják, hogy naponta hányszor csendül fel a toronyzene? –szombatig akár még meg is számolhatják, és érdemes a Tűztoronnyal kapcsolatos ismereteiket is felfrissíteni, hiszen Szerencsekerék játék is lesz szombaton, a Múzeum Cafe teraszán. Rákóczi Feri, a Class FM rádió műsorvezetője a Tűztoronnyal kapcsolatos vidám kvíz kérdésekkel teszi próbára a látogatók tudását.

Részletek és helyszínek:
A nyílt nap programja