Múzeumok éjszakája: varázslatos hangulat az öreg falak között

Múzeumok éjszakája: varázslatos hangulat az öreg falak között

Láthatatlan kiállítás, barokk konyhadráma, és nosztalgia disco – csak néhány a szombat éjszaka kedvencei közül. Idén a Múzeumok Éjszakáján minden idők legmagasabb látogatottságának, több, mint 3300 vendég érkezésének örülhetett a Soproni Múzeum. A nagy sikerre való tekintettel a Zene fogságában szabaduló játékot továbbra is kínáljuk!

A Szent Iván-éji forgatag különleges helyszínévé vált szombaton a Soproni Múzeum. A hagyományos Múzeumok Éjszakáján a Fő téri kiállítóhelyek mellett idén a Lábasházba és az egykori Liszt szalon épületébe is vártuk a látogatókat. A múzeumi Várfalsétányon a lemenő nap melegítő fényében a Cókmók bábszínház Szentiváni tűz c. műsorát tapsolhatták meg a nézők, majd Kónyai Tibor és az Art Classic dzsesszkoncertje bírta maradásra a nézőket. A Fabricius-ház konyhája telt házas barokk főzőshow helyszínévé vált, a nosztalgiadiszkó a Római kőtárban éjfélre szintén csordultig telt.

Jó néhány  regisztrációhoz kötött program már napokkal a rendezvény előtt megtelt, így a múzeum fotó adattárosa, Bolodár Zoltán a RETRO-Sopron Kádár korszakról szóló vetítőképes előadását a vendégek kérésének engedve éjjel 11 órakor megismételte. Szintúgy ismételni, illetőleg folytatni tervezi a múzeum a nagy sikerű Láthatatlan kiállítás programját, mely folyamatos telt házzal működött szombat éjjel. Örömmel jelentjük, hogy a Múzeumok Éjszakáján minden csapat kiszabadult a Liszt szalonban a Zene fogságából! A  különleges játékot a nagy sikerre való tekintettel a nyár folyamán továbbra is kínálja a Soproni Múzeum, időpontokat a Zene fogságában facebook oldalon foglalhatnak. https://www.facebook.com/zenefogsagaban

Csemegézzenek fotóinkból, folyamatosan frissítjük a galériát:

Soproni Múzeum Soproni Múzeum Soproni Múzeum
Soproni Múzeum Soproni Múzeum  Soproni Múzeum
Soproni Múzeum Soproni Múzeum Soproni Múzeum
Soproni Múzeum Soproni Múzeum Soproni Múzeum