Különdíjas lett a Storno-konyha csapata Fertődön

Különdíjas lett a Storno-konyha csapata Fertődön

A Soproni Múzeum Storno-konyha csapata különdíjjal térhetett haza a hétvégén megrendezett Esterházy Barokk Ételfőző Fesztiválról. Francia zöldborsóleves, spanyol szelet nyárson, boron párolt kertjavával, francia krém levendulamézen karamellizált gyümölcsökkel – ezzel a menüvel arattak átütő sikert Fertődön az Úri konyhák kategóriában.

Hétvégén második alkalommal rendezték meg a különleges fesztivált, ahol két kategóriában mérték össze a főző tudásukat a csapatok. Az Úri konyhák versenyében 11 társaság indult, köztük egyetlen soproni csapatként a Soproni Múzeum különítménye. A Csárda kategóriában már 23 alakulat mérette meg magát, itt 10 soproni csapat is versenyzett.

Eredeti receptekkel, korhű ruhával, és a finom étellel is lenyűgözte a zsűrit a Strorno-konyha kibővült csapata. A múzeum munkatársai, Erdeiné Kuslics Katalin, Krammerhofer Szilvia, Osváth Ádám – Tóth Imre igazgató segítségével – barokk cselédruhában főztek, és az ételekhez kizárólag korhű alapanyagokat használtak. A szabályok értelmében ugyanis csak a korban ismert hozzávalókat és friss zöldfűszereket használhattak a versenyzők.

A Storno-konyha blogoldalán Elsőre nem is rossz! címmel már olvasható a csapat vidám beszámolója:
http://stornokonyha.blogspot.hu/

Soproni Múzeum Soproni Múzeum Soproni Múzeum
Soproni Múzeum Soproni Múzeum Soproni Múzeum
Soproni Múzeum Soproni Múzeum Soproni Múzeum