Minden, ami múzeum: múzeumpedagógiai évnyitó

Minden, ami múzeum: múzeumpedagógiai évnyitó

Szeptember 11-én csütörtökön délután 3-tól a soproni és Sopron környéki múzeumok és muzeális intézmények – Soproni Múzeum, Nagyboldogasszony (Bencés) Templom, Központi Bányászati Múzeum, Erdészeti Múzeum és Eszterháza Kulturális, Kutató- és Fesztiválközpont – közösen nyújtanak információkat múzeumpedagógiai kínálatukról.

A Soproni Múzeum MINDEN, AMI MÚZEUM címmel szervez múzeumpedagógiai tájékoztatót, 2014. szeptember 11-én (csütörtökön) 15 órai kezdettel a Fabricius-házban (Sopron, Fő tér 6.).

Várjuk azokat a tanárokat, tanítókat, óvodapedagógusokat, akik szeretnék múzeumi órákkal bővíteni az iskolai/óvodai nevelést. A meghívott múzeumok foglalkozásainak rövid bemutatása mellett a következő kérdéseket is szeretnénk megválaszolni: Milyen korosztállyal érdemes a múzeumba jönni? Milyen tantárgyakhoz kapcsolódhatnak a múzeumi órák? Hogyan készítsük elő a múzeumi foglalkozásokat? Milyen költségei vannak egy múzeumi órának?

A rendezvényre az előzetes jelentkezéseket 2014. szeptember 9-ig a szabadhegyi.zita@gmail.com elektronikus levélcímen várjuk.

Letölthető MEGHÍVÓ