Nyomozz velünk! – városismereti vetélkedőt indítunk

Nyomozz velünk! – városismereti vetélkedőt indítunk

A Kisalföld soproni szerkesztősége és a Soproni Múzeum városismereti vetélkedőre invitálja a soproni és környékbeli iskolák 5–6. osztályos diákjait. A kezdeményezésünk célja hogy a 10–11 éves iskolások megismerjék és jobban értékeljék szűkebb környezetüket,  felkeltsük érdeklődésüket a város történelmi érdekességei iránt.

A diákok ötfős csapatokban versenyezhetnek, mely négy tanulóból és egy felnőttből áll majd. Fontos kiemelni, hogy mozgásukban vagy hallásukban korlátozott tanulók is részt vehetnek a versenyben, akik – természetesen a csapatlétszámon kívül – egy segítőt is hozhatnak magukkal.

A Sopron egy-egy körzetére vonatkozó kérdéseket nyolc héten keresztül, szeptember 16-tól keddenként közli a Kisalföld, amelyekre hétről hétre e-mailben várják a szerkesztőségben a válaszokat. Ezenkívül olvasóink aktivitására is számítunk, bárki elküldheti megfejtéseit, végül a beküldők között értékes ajándékot sorsolunk ki.

A városismereti vetélkedő zárásaként november 14-én várjuk az összes csapatot egy szórakoztató döntőre, ahol a zsűri tájékoztatja a csapatokat az elért eredményekről, valamint megtudhatjuk, melyik az a három csapat, amelyik különleges nyereményekkel lehet gazdagabb.

A vetélkedőben a Soproni Múzeum munkatársai, Erdeiné Kuslics Katalin és Krammerhofer Szilvia segítik a szerkesztőség munkáját. Ők állították össze a kérdéseket a város egy-egy körzetére koncentrálva. Versenykiírás letöltése: LETÖLTÉS.

Soproni Múzeum