A Kulturális Örökség Napjai a His-turizmus jegyében

A Kulturális Örökség Napjai a His-turizmus jegyében

Idén a Kulturális Örökség Napjainak központi témája a His-turizmus, a historizmus korának kulturális emlékei. A Soproni Múzeum különleges ingyenes programokkal készül a szeptemberi 20-21-i hétvégére. Szombat délelőtt kinyitja kapuit a Storno család Bécsi utcai műterme, vasárnap pedig a Storno család mindennapjait kelti életre a múzeum társulata.

A Storno Műterem (Bécsi út 25.), mely Magyarország egyetlen érintetlenül megmaradt historizáló műterme, szeptember 20-án (szombaton) délelőtt 10.00-12.00 között nyitja ki kapuit, délután 12.00-14.00 között pedig a Múzeumkerti Sírkőtár (Deák tér). Mindkettő ingyenesen látogatható.

Vasárnap, szeptember 21-én 15.00 és 17.00 órai kezdettel Polgári históriák címmel rendhagyó tárlatvezetés indul a Storno-gyűjteményben (Sopron, Fő tér 8). A múzeum Ars Historica Társulatának tagjai rövid, párbeszédes jelenetekkel keltik életre a Storno család mindennapjait 1896-ból, a millennium évéből.

A rendhagyó tárlatvezetésen a részvétel ingyenes, előzetes regisztráció azonban szükséges, amit a következő e-mailcímre várunk: programok.sopronimuzeum@gmail.com.
FIGYELEM: a 15 órakor induló Storno-vezetés betelt! (2014.09.19.)