Barokk szülinap

Barokk szülinap

Ünnepelj királyként vagy királynőként! – Barokk udvari mulatság
Szülinapi buli a Soproni Múzeumban minden korosztálynak: Gyerekek, Kamaszok, Kicsik és Nagyok, tartsátok nálunk szülinapi bulitokat! Különleges új rendezvényünk közös családi és baráti program, amely maradandó élményt nyújt a gyerekeknek, a szülőknek és a nagyszülőknek egyaránt.

A szülinap parti menete
A múzeum kiállítótereiben játszunk, és mindeközben megismerkedünk a történelemmel, a művészettel és a régi korok embereinek életével. Természetesen az ünnepelt illő felköszöntése sem marad el.

  • ÜNNEPI DÍSZBEN: a királyi udvar bemutatása, korabeli ruhák felöltése (kb. 20 perc)
  • JÁTÉKOS TÁRLATVEZETÉS: a gyerekek egymással versengve idézik fel a letűnt korokat, és találkozhatnak a barokk kor tapintható, hallgatható emlékeivel a Storno-ház első emeletén (kb 30 perc)
  • UDVARI MULATSÁG: a barokk kor főúri körökben kedvelt játéka és udvaronc készségek elsajátítása (kb. 40 perc)
  • AZ ÜNNEPELT FELKÖSZÖNTÉSE A KIRÁLYI LAKOMÁN: a szülinapi buli végén jut idő a tortaevésre, és az ünnepelt felköszöntésére (kb. 30 perc).

A rendezvény költségei
Díj: hétfőtől péntekig 30.000 Ft /csoport, hétvégén, szombat-vasárnap 38.000 Ft/ csoport.  A rendezvény költségét a rendezvény ideje alatt a pénztárnál kell befizetni.

Szülinapi torta és finomságok
A szülinapos és családja gondoskodik a szülinapi tortáról, üdítőkről és egyéb finomságokról, amit a program végén a játszóházban fogyaszthatnak el a gyerekek. Ne feledkezzenek meg a műanyag tányérokról, poharakról, evőeszközökről, és szalvétáról és a torta felszeléséhez a késről – mosogatásra sajnos nincs mód.

A múzeumi játszóház felszereltsége
A múzeumi játszóházban viaszos vászonnal letakart asztal körül 10-15 gyerek kényelmesen elfér. A kabátokat és ajándékokat a kiállítótérben eltöltött idő alatt lehetőség van a játszóházban hagyni. Amíg a kiállítótérben vannak a gyerekek, addig a foglalkoztatóban meg lehet teríteni a köszöntéshez, az idő rövidsége miatt tortát, egyszerű sós rágcsálnivalót és üdítőitalt javaslunk.

Időpontok és jelentkezés
A születésnapi buli lebonyolítására hétköznap délutánonként és hétvégenként – 10-től 18 óráig – van lehetőség, előzetes bejelentkezéssel. Kérjük, hogy a tervezett nap előtt legalább két héttel egyeztessen kollégáinkkal. A foglalkozásokat a múzeum munkatársai tartják és igény szerint egy-két szülő kísérheti. A foglalkozás időtartama, az ajándékozást és köszöntést is beleértve, kb.2,5 óra.

További részletek:
Egresits Anita
egresits.anita@sopronimuzeum.hu
SOPRONI MÚZEUM
9400 Sopron, Fő tér 8.
Telefon:(+36) 99 311-327