Design Hét: design értékek nyomában a múzeumban

Design Hét: design értékek nyomában a múzeumban

A pénteken, október 3-án induló és október 12-ig tartó Design Hét Budapest 2014-hez idén először Sopron városa is csatlakozott, és a fesztivál teljes ideje alatt színes programsorral várja a nagyközönséget. Storno, a hipszter címmel a Soproni Múzeum is igazi csemegét kínál október 12. vasárnap 15 órakor a Storno-házban. A rendhagyó tárlatvezetésen Dr. Tóth Imre múzeumigazgató és Oltai Kata kurátor beszélgetnek.

Sopron a kreativitás területén is bekapcsolódott a design körforgásába. Az NYME Simonyi Károly Műszaki, Faanyagtudományi és Művészeti Kar, Alkalmazott Művészeti Intézete (AMI), a fiatal művészek, alkotók, a design szakma legkülönbözőbb területei és a több éves múltra visszatekintő kreatív ipari vállalkozások régóta erősítik, segítik egymást a régióban.

A Design Hét ideje alatt előadások, nyitott stúdiók, kerekasztal beszélgetések, tárlatvezetések között válogathatnak a vendégek, de megtekinthető lesz az idén 20 éves Alkalmazott Művészeti Intézetének „AMI 20*20” kiállítása is, miközben design menüket kóstolgatva a gasztro design világába is belecsöppenünk.

A Design Hét Sopron programsorozata Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzatának támogatásával, az NYME Simonyi Károly Műszaki, Faanyagtudományi és Művészeti Kar, Alkalmazott Művészeti Intézettel összefogásban valósult meg.

További információ és részletes program: designhet.hu/sopron és a Design Hét Sopron Facebook oldalán. A Storno, a hipszter programon való részvételhez előzetes regisztráció szükséges, amit a designweeksopron@sign.hu címen várunk.

Plakát: letölthető