A Városjárók tini csapata is kiszabadult a Zene fogságából

A Városjárók tini csapata is kiszabadult a Zene fogságából

Igazi helytörténeti tudorok módjára jutottak ki a Zene fogságából a Városjárók. A Kisalföld és a Soproni Múzeum helytörténeti vetélkedőjének harmadik helyezettjei a hétvégén vették át jutalmukat. 58 perc alatt izgalmas és vidám játék után jutottak ki a Liszt-szalonból, a Zene fogságában című szabaduló szobából. A diákokat elkísérte felkészítőtanáruk, dr. Kovácsné Vinkovics Éva is. Jó hír a fiataloknak, hogy elkészült a játék „tini” változata, így kis segítséggel, illetve egy felnőtt kísérővel már a tizenévesek is kipróbálhatják a szabadulás élményét.

 

A Zene fogságában: Szabadulj ki a Liszt Szalonból!
Kalandjáték minimum két, maximum hat fős csapatoknak, baráti társaságoknak.
Képzeld el, hogy barátaiddal egy régi, sötét szalonban találjátok magatokat. Sopronban jártok, abban a városban, ahol Liszt Ferenc is számtalanszor megfordult. A róla elnevezett szalon már három éve üres, több lakat zárja az ajtókat, amelyek egy részét csak a legfurfangosabbak tudják kinyitni. Ti vajon meg tudjátok oldani a rejtélyt? Sikerül kijutni a Liszt Szalonból, a zene fogságából?
A feladat: Lakatfeltörés, számzár fejtés, rejtett tárgyak és titkok felkutatása – ez vár azokra, akik részt vesznek a közösségépítő kalandjátékon A cél, hogy a csapat minél előbb (de egy órán belül!) kijusson a Liszt Szalonból. Ehhez elsősorban logikai feladványokat kell megoldani, de szükség lesz a csapat tagjainak együttműködésére is. Ha nem sikerül a megadott idő alatt kijutni a zene fogságából, akkor a játékvezetők természetesen kiszabadítják a résztvevőket.

Bejelentkezés: A programra előzetesen kell jelentkezni a zenefogsagaban@gmail.com e-mail címen, a www.facebook.com/zenefogsagaban oldalon, vagy telefonon a 30/946-16-04-es számon. Ugyanitt már kapható a játék karácsonyi vouchere is – így már az ünnepekre is ajándékozható a szabadulás.