Arcok,  képek, emlékek a Nagy Háború kegyetlen világából

Arcok, képek, emlékek a Nagy Háború kegyetlen világából

– Ez volt a 20. század ősrobbanása, amikor a történelemben először az egész ismert világ háborúban állt egymással – fogalmazott Katona Attila történész, egyetemi docens, aki hatalmas érdeklődés közepette nyitotta meg pénteken a Soproni Múzeum új időszaki kiállítását a Lábasházban. – Az első világháború totális háborúvá vált, olyanná, amelynek senki sem tudta a pontos célját. A kortársak sem értették, legfeljebb érezték, mi lesz a hosszú távú következménye.

A „Mire a falevelek lehullanak” kiállítás a Soproni Múzeum és helyi gyűjtők példamutató összefogásának köszönhetően az első világháború soproni és Sopron környéki emlékeit mutatja be. A kiállítást dr. Kelemen István, Osváth Ádám és Dr.Tóth Imre rendezte, Oláh Rezső restaurátor és Csernus János közreműködésével. Kiss Lukács Melinda művészettörténésznek köszönhető a tárlat igényes grafikai arculata.

A Soproni Múzeum munkatársai arra kérnek mindenkit, hogy akinek van még magánemléke az első világháborúról, az segítsen a múlt feldolgozásában, és hozza el a múzeumi gyűjtőnapokra, melyet először február 17-én, kedden rendeznek a Lábasházban a kiállítás helyszínén. A tárlat május 31-ig látható hétfő kivételével naponta 10-14 óráig, péntekenként 10-18 óráig.

KATTINTSON A KÉPEKRE!

Soproni Múzeum Soproni Múzeum Soproni Múzeum
Soproni Múzeum Soproni Múzeum Soproni Múzeum
Soproni Múzeum Soproni Múzeum Soproni Múzeum
Soproni Múzeum Soproni Múzeum Soproni Múzeum