A világháborús gyűjtőnapon személyes emlékeket várunk

A világháborús gyűjtőnapon személyes emlékeket várunk

A Soproni Múzeum első alkalommal február 17-én, kedden 10-13 óráig első világháborús gyűjtőnapot szervez a „Mire a falevelek lehullanak” című időszaki kiállítás helyszínén, a Lábasházban. A múzeum történész munkatársa, Osváth Ádám várja azokat a soproni és környékbéli érdeklődőket, akinek van még magánemléke az első világháborúról, hogy segítsenek a múlt feldolgozásában.

A tárgyakon, relikviákon túl a személyes történetek és emlékek is érdekesek a szakemberek számára, akikkel a gyűjtőhelyszínen konzultálhatnak az érdeklődők, igény szerint felajánlhatják a tárgyakat a múzeum számára, de azok természetesen megmaradhatnak az eredeti tulajdonosoknál is.

Figyelmükbe ajánljuk a múzeum új időszaki kiállításának beharangozó riportját, mely február 9-én az M1 Ma Reggel műsorában, este pedig a Pulzus TV-ben volt látható.

{youtube}BSwM-aeHClQ|560|315|0{/youtube}

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A tárlat május 31-ig látható hétfő kivételével naponta 10-14 óráig, péntekenként 10-18 óráig.

A kiállításhoz kapcsolódó rendhagyó múzeumpedagógia ajánlatunkról Krammerhofer Szilvia tud felvilágosítást adni a programok.sopronimuzeum@gmail.com e-mail címen, vagy (99) 311-327-es telefonszámon.