Díjnyertes lett a reklámfilmünk az országos pályázaton

Díjnyertes lett a reklámfilmünk az országos pályázaton

26 film között a harmadik helyen végzett a Soproni Múzeumról szóló reklámfilm a Múzeumok Éjszakája alkalmából kiírt országos megmérettetésen. Az Emberi Erőforrások Minisztériumának Kultúráért Felelős Államtitkársága hirdette meg a pályázatot, amelynek egyik kategóriája a videó reklámspot készítés volt. Olyan legfeljebb 90 másodperces videókkal lehetett nevezni, amelyek kedvet ébresztenek másokban is, hogy részt vegyenek a Múzeumok Éjszakáján.

A soproni filmet a Soproni Múzeum különböző kiállítóhelyein: a Storno-házban, a Fabricius-házban, a római kori kőtárban, a Tűztoronyban és a Fő téren forgatták le a Múzeumok Éjszakája előtt pár nappal. Érdekesség, hogy a szereplők szinte kivétel nélkül a Soproni Múzeum munkatársai, akik korhű ruhákban, különleges helyszíneken láthatóak. A filmet Czetin Zoltán, Farkas Jenő, Huszár Judit és Riba Szabolcs készítette, az alkotók célja az volt, hogy bemutassák, milyen varázslatos helyek vannak a Soproni Múzeumban és hangsúlyozzák: a történelem (lehet) szórakoztató.

A pályázatra beérkezett filmeket szakmai zsűri értékelte, a legjobbakat (köztük a soproni reklámspotot is) bemutatták a nagyközönségnek, valamint a későbbiekben is felhasználják a Múzeumok Éjszakája kampányaihoz.

– Nagy öröm számunkra, hogy ezzel a filmmel nemcsak a Múzeumok Éjszakáját, de a Soproni Múzeumot is népszerűsíthetjük országszerte – mondta dr. Tóth Imre a Soproni Múzeum igazgatója.

A filmet a legnagyobb videómegosztó oldalon lehet megtekinteni Múzeumok Éjszakája Sopron címmel, készítéséről a Soproni Múzeum facebook oldalán is olvashattak.

 

{youtube}aFNEm-SGra0|560|315|0{/youtube}