Macskakő-Workshop is lesz a második soproni DesingHéten

Macskakő-Workshop is lesz a második soproni DesingHéten

Idén is örömmel csatlakoztunk a a DesignHét Sopronhoz, és a szívünkhöz oly közelálló gyermekmúzeum projektet tesszük most közszemlére. A múzeum Macskakő elnevezésű új közösségi terét az Eggenberg-ház földszintjén alakítjuk ki, melynek múzeumpedagógiai foglalkoztató része már elkészült és a tervezés utolsó szakaszához érkezett a Gyermekmúzeum kiállítótér. Szeptember 24-én, csütörtökön 18 órától nyilvános workshopon arra keresünk választ, hogy mitől lesz jó egy gyerekmúzeum.

Immár második alkalommal jelentkezik a Sopronban a DesignHét, mely során a soproniak személyesen is megismerhetik a városban működő designereket,  építészeket, azokat a kreatív tervezőket, akik munkájukkal formálják a város arcát és vele életünket. A DesignHét megnyitója idén az Alkalmazott Művészeti Intézet kerül megrendezésre, és rögtön három kiállítással kezdődik.

Soproni Múzeum

A Macskakő közösségi tér múzeumpedagógiai foglalkoztató része az Eggenberg-ház földszintjén

Különböző sétákat, kortárs építészetei túrák indulnak a belvárosban és a Lövérekben ahol a hangsúly azokon az építészeti értékeken lesz, melyek között élünk, ahol mindennapjainkat töltjük.

Workshopok egyike a múzeumról szól,  melynek keretében megmutatjuk Sopron első gyermekmúzeumát, létrejöttének hátterét és beszélgettünk arról, hogy milyen egy jó múzeum gyerekszemmel. Hasonlóan izgalmasnak ígérkezik a könyvkötő workshop, vagy a 3D nyomtatás technológiájának bemutatója a Csonka és fiai Kft-né, vagy Davide Penso előadása, élő üvegfúvó bemutatóval a GlassDesign-nál.
INFO: http://designhetsopron.hu/programok.html

A programok ingyenesek, és részben regisztrációhoz kötöttek.

Soproni Múzeum

Tavaly az első DesignHét Sopronon, Oltai Kata művészettörténész Dr. Tóth Imrével kísérte a látogatókat a Storno-házban

Mi is az a DesignHét?
Az első alkalommal 2004-ben megrendezett Design Hét Budapest rendezvénysorozatot a Magyar Formatervezési Tanács azzal a céllal indította útjára, hogy közreműködjön a design gazdasági és társadalmi szerepének tudatosításában, a design iránti bizalom növelésében és
a terület szereplői közötti kommunikációban. A fesztivál a nagyközönség számára változatos programokon keresztül biztosítja azt, hogy a design témaköréből minél szélesebb körű ismereteket szerezzenek, a szakma számára pedig bemutatkozási, kapcsolatteremtési, továbbképzési és tapasztalatcsere-lehetőséget biztosít.

 

Soproni Múzeum