QUOD LIBET a Fabricius-házban

QUOD LIBET a Fabricius-házban

Magyar Mónika és Szőcs Géza grafikusművészek tárlatával folytatódik a soproni Handler Nándor Szakképző Iskolában tanító művészek kiállítássorozata. A QUOD LIBET tárlat november 13-án pénteken 18 órakor nyílik a Fabricius-házban. Magyar Mónika és Szőcs Géza meghatározó alakjai a soproni művészéletnek. 

A házaspár a pénteken nyíló új közös tárlatán friss alkotásokkal is jelentkezik, melyekről a sorozat kurátora, Veress Ferenc művészettörténész így ír: „Szőcs Géza metszetein az egymásra rétegződő síkok a személyes tér és az idő viszonylatait kutatják. A levonatokon erős sugárzást érzünk, mint amilyet egy katedrális ódon üvegablakai árasztanak; a koptatott-roncsolt felületek az ötvöstárgyak felületére is hasonlítanak. Illik mindez a régi soproni városképhez, ahhoz a környezethez, amelyben a művész dolgozik. A kapuk boltíveit, ablakok záródását idéző síkok intim, szinte csupán az alkotó számára megfejthető szimbólumokat, szövegtöredékeket zárnak magukba.

Magyar Mónika szénrajzain, olajképein a magány és elidegenedés érzése a meghatározó. Az egyik rajzon férfi és nő eltávolodva bolyong a térben, miközben alattuk „purgatóriumi” lelkek sokasága tolong. Az egymásba játszó terek felidézte űr a lélektani hiátus megfelelőjeként hat. A művész szándéka érzékelhetően az volt, hogy a korunk emberét jellemző elszigetelődésre reflektáljon.”

QUOD LIBET
Magyar Mónika és Szőcs Géza grafikusművészek időszaki kiállításának megnyitója
Időpont: 2015.  november 13., péntek 18 óra
Helyszín: Fabricius-ház (Sopron, Fő tér 6.)
A kiállítást N. Mészáros Júlia művészettörténész nyitja meg.
A kiállítás megtekinthető december 11-ig, csütörtök-vasárnap 10-18 óráig.

Meghívó: LETÖLTÉS.

A sorozat kiállító művészei:
Dárdai Barnabás, Lendvai Péter Gergely, Lieb Roland Ferenc, Magyar Mónika, Mészáros Szabolcs, Szántó István, Szőcs Géza, Szücsy Róbert