Adventi programok a múzeumban

Adventi programok a múzeumban

Karácsonyi hangulatot, kézműves termékeket és finomságokat is ígér a múzeum az idei adventi rendezvényein. November 29-én jótékonysági adventi bazár nyílik az Eggenberg-házban, december 6-án a múzeum színtársulata rövid jeleneteket ad elő a Storno család adventi mindennapjaiból, majd december 13-án ismét az Eggenberg-házé a főszerep.

Nem csak a Fő-téren, a Soproni Múzeumban is hamarosan kezdődik az Advent. Nyitásként november 29-én Macskakő adventi bazárt rendezünk az Eggenberg-ház udvarán. A jótékonysági vásárra díszbe öltözik a ház udvara, az épületben pedig mézeskalács díszítésre várjuk a családokat 16-órától 19 óráig.
Macskakő portéka – adventi bazár és mézeskalács díszítés
Időpont:November 29. vasárnap 16.00-19.00
Helyszín:Eggenberg-ház, Szt. György u. 12.
Belépés ingyenes.

A Storno-házban december 6-án a békebeli karácsonyok hangulatát idézzük fel a Soproni Múzeum színtársulata segítségével. Ünnepvárás Stornóéknál címmel a látogatók rövid, színes jelenetek segítségével bepillantást nyerhetnek a Storno család mindennapjaiba Advent idején. Tavaly a Zettl család vizitelt Stornoéknál, idén is különleges vendéget várunk, de a híres polihisztor neve legyen meglepetés. A kezdés 16 és 17 óra, a termek korlátozott befogadóképessége miatt maximum 25 főt tudunk fogadni. 
Ünnepvárás Stornóéknál – az Ars Historica Színtársulat előadása
Időpont: December 6. vasárnap 16.00 és 17.00 órai kezdettel
Helyszín: Storno-ház, Fő tér 8.
Előzetes regisztráció: programok.sopronimuzeum@gmail.com
Belépés: 500 Ft / fő

December 13-án ismét az Eggenberg-házé a főszerep, ahol a Fény(le)lő esten lesz koncert, zenés gyerekműsor Bedő Zsuzsa és Pécsi Ildikó közreműködésével és különleges gyerekeknek és felnőtteknek szóló lélekmelegítő adventi játék is a ház belső udvarán. Kezdés sötétedés után 17 óra 30-kor.
Fény(le)lő est
Időpont: December 13. vasárnap 17.30
Helyszín:Eggenberg-ház, Szt. György u. 12.
Csipketánc – gyerekdalokból és versekből gyúr hógolyót Bedő Zsuzsa és Pécsi Ildikó
Gaudete zenekar koncertje
Fény-út, belső út – játék az udvarban
Belépés ingyenes.

Az adventi hétvégeken (pénteken és szombaton) este 8-ig várja a látogatókat a Tűztorony
Hagyományainkhoz híven az adventi hétvégeken (2015. november 27-28., december 4-5., december 11-12., és december 18-19.) pénteki és szombati napokon hosszabbított nyitva tartással várjuk látogatóinkat a Tűztoronyban! 10 órai nyitást követően egészen este 8 óráig lehet a magasból megcsodálni a Fő tér ünnepi fényeit.

Plakát: LETÖLTÉS