Jótékonysági bazár a Macskakőben

Jótékonysági bazár a Macskakőben

November 29-én vasárnap délután jótékonysági adventi bazár nyílik az Eggenberg-házban. Ünnepi fénybe öltözik a ház udvara, az épületben pedig mézeskalács díszítésre várjuk a kicsiket és nagyokat. Bögre gyűjtési akciót is indít a múzeum: a forralt borra és teára vágyókat kérjük, egy-egy bögrével érkezzenek, ebből ihatják majd a melegítő italt. Gondját viseljük, megőrízzük az adományt, sőt szeretnénk ha idővel mindenkinek saját pohara lenne a Macskakőben. 

Első alkalommal jelentkezik adventi bazárral a Soproni Múzeum. A jótékonysági rendezvény kezdeményezője és lelkes motorja a múzeum női közössége, a Szövöde.  Az alkotói kör az újrahasznosított ékszerektől az egyedi adventi díszekig rengeteg portékával készül, mellettük a múzeum munkatársai és pártolói is különleges alkotásokkal érkeznek. Ami közös mindannyiukban, hogy bevételeiket a múzeum alapítványának ajánlják fel.

Lesznek akvarellek, grafikák és tollrajzok, papírmasé bábocskák, üvegtárgyak és bőrrel, fával kombinált üvegékszerek is. Csupa-csupa egyedi alkotás az Eggenberg-ház udvarán!  A jó hangulatról a Soproforno-val közösen készített forraltbor mellett reform falatkák, házi sütemények is gondoskodnak.

A szervezők kérik, hogy egy-egy bögrével érkezzenek a vendégek, ebből ihatják majd forralt borukat, teájukat. Akár a Macskakőben is felejthetik, így a következő rendezvényen ismét ebből ihatnak. A házigazdák nem készülnek papírpoharakkal, úgy vélik a saját bögre személyesebb és környezetkímélő is.

Soproni Múzeum Soproni Múzeum Soproni Múzeum
Soproni Múzeum Soproni Múzeum Soproni Múzeum


A rendezvény közreműködői és támogatói:

A Szövöde alkotói: Csizovszky Zsóka, Radvánszky Ildikó és Zudor Honória
Mi nők – Jótékonysági bazár
Soproforno
Glass Design
Cédrus Könyvkereskedés és Antikvárium
Kultúrcikk
Balogh Eszter és Lendvay Márta
Búzás Tünde, László Maya és Ráth Márton
Czetin Zoltán
Iváncsics Pince


MACSKAKŐ portéka – adventi bazár

November 29. vasárnap 16.00-19.00
Helyszín: Eggenberg-ház, Szt. György u. 12.
Belépés ingyenes.