Az R2R3 handleres szobrászai

Az R2R3 handleres szobrászai

Dárdai Barnabás és Szücsy Róbert szobrászművészek tárlatával folytatódik a soproni Handler Nándor Szakképző Iskolában tanító művészek kiállítássorozata. Az R2R3 tárlat december 17-én, csütörtökön 18 órakor nyílik a Fabricius-házban. A Handlerben egymás melletti két rajzterem az R2 R3, ahol a szobrászművész munkatársak napjaik egy részét töltik.

Veress Ferenc művészettörténész, a sorozat kurátora így ír a két fiatal szobrászművészről: „Dárdai Barnabás a szombathelyi művészeti gimnázium ötvös szakán sajátította el a technikai alapismereteket. A Magyar Képzőművészeti Egyetem szobrász szakán (2003-2009) Kő Pál, Karmó Zoltán, Gálhidy Péter voltak a mesterei. Gondolatainak plasztikai formába öntésekor a természet alakzatai nyújtanak számára kiindulópontot. Számos alkotásához előszeretettel használja a fa anyagát, amelynek színe, repedezése könnyen beindítja egy szobrász gondolatait. Munkáit a természeti környezetben képzeli el, talapzat nélkül, szinte észrevétlenül a tájba simulva. Bár méreteik csak közepesek, mégis monumentális térplasztika lehetőségét rejtik magukban.

Szücsy Róbert formatervezői tevékenysége rendkívül szerteágazó. Tanári feladatai mellett filmes grafikusként (Korda Filmstúdió), honlaptervezőként is dolgozik. Jól ismeri a grafikai tervezést lehetővé tevő számítógépes programokat, jó viszonyt alakított ki a korszerű technikával. Alkotásaiban talán éppen az a meglepő, hogy régi tárgyakból építi őket, új értelmet adva a részeknek. Műveit a régi korok iránti nosztalgia érzése hatja át, ugyanakkor ráterelik figyelmünket korunk aktuális problémáira.”

Soproni Múzeum

  Dárdai Barnabás

Dárdai Barnabás és Szücsy Róbert szobrászművészek időszaki kiállításának megnyitója
Időpont: 2015.  december 17., csütörtök 18 óra
Helyszín: Fabricius-ház (Sopron, Fő tér 6.)
A kiállítást Soltra E. Tamás szobrászművész nyitja meg.
A kiállítás megtekinthető január 11-ig, csütörtök-vasárnap 10-18 óráig.

Meghívó: LETÖLTES

A sorozat kiállító művészei:
Dárdai Barnabás, Lendvai Péter Gergely, Lieb Roland Ferenc, Magyar Mónika, Mészáros Szabolcs, Szántó István, Szőcs Géza, Szücsy Róbert

Soproni Múzeum Szücsy Róbert