Kortárs ékszerálmok

Kortárs ékszerálmok

Az idei Múzeumok Éjszakája program egyik különlegessége a Római kőtár Anyagtársítások címet viselő kortárs ékszerkiállítása. Edőcs Márta soproni üvegművész kezdeményezésére országosan is elismert ékszertervezők és iparművészek munkáiból nyílik kiállítás szombaton este fél 8-kor. A Várfalkertben Veress Ferenc beszélget a művészekkel, előtte Zambó Júlia mutatja be a régészeti gyűjtemény síron túli ékszereit a Fabricius-házban fél 7-es kezdéssel.

Bráda Judit öltözék kiegészítő tervező, Edőcs Márta üveg és ékszertervező, Gera Noémi ékszertervező, Karsai Zsófia keramikusművész, Király Fanni ötvösművész, Majoros Kata fém és üvegipari formatervező közös műhelymunka, együtt gondolkodás, inspiráció után hozták létre saját ékszereiket, különböző anyagokat társítva az Art Clay ezüstgyurmával, melyet a japán gyártó támogatásaként kaptak. Az alkotók nem csak a workshop eredményeként létrejött ékszereiket hozzák el Sopronba, hanem egyéb munkáik is megtekinthetők.

Az Anyagtársítások a Múzeumok Éjszakáján június 25-én debütál Sopronban, de a hat alkotó közös kiállítása egy egész hónapon át, július 1-től július 31-ig a Fő téri Fabricius Galériában is megtekinthető a hét minden napján 10-20 óráig.

SZERELMESEK ÉJSZAKÁJA
Múzeumok Éjszakája a Soproni Múzeumban
2016. június 25. 18:00-01:00 óráig

ANYAGTÁRSÍTÁSOK kortárs ékszerkiállítás
Bráda Judit | Edőcs Márta | Gera Noémi | Karsai Zsófia | Király Fanni |Majoros Kata közös művészeti projektje
Kiállításmegnyitó a Római Kőtárban, 19:30
Fabricius-ház (Sopron, Fő tér 6.)
Beszélgetés a művészekkel / Veress Ferenc
20.00 Múzeumi Várfalkert, eső esetén Fabricius-ház I. em. (Sopron, Fő tér 6.)

ÉKSZERÁLMOK
Síron túli szerelem – ékszereink a régészeti gyűjteményben / Zambó Júlia
18.30 Régészeti kiállítás, Fabricius-ház (Sopron, Fő tér 6.)

Soproni Múzeum Soproni Múzeum Soproni Múzeum
Soproni Múzeum Soproni Múzeum Soproni Múzeum
Soproni Múzeum Soproni Múzeum Soproni Múzeum
Soproni Múzeum Soproni Múzeum Soproni Múzeum

 

A Múzeumok Éjszakájának részletes programja letölthető: PLAKÁT

A programjainkra előzetes regisztráció nem szükséges, a férőhelyeket érkezési sorrend szerint foglalhatják el a látogatók.
A különleges nyári éjszakán a Tűztorony kedvezményesen, a Soproni Múzeum további kiállítóhelyei pedig este hattól éjfélig ingyenesen látogathatóak: Storno-ház (Storno-gyűjtemény, Határtalan történet helytörténeti kiállítás), Fabricius-ház(Római kori kőtár, Régészeti kiállítás, Polgárlakások kiállítás).