Szex, hatalom, történelem

Szex, hatalom, történelem

Három szó, amely elbűvöl, felkorbácsolja indulatainkat, érdeklődésünket. Osváth Ádám a Múzeumok éjszakáján este 8-kor kezdődő előadásában áttekinti a hatalom és a szex összefonódásait a történelemben, megvilágítja, miként aknázta ki a politika, a vallások, különböző ideológiák a szexualitást. Történeteket idéz, melyekben az erotikát a hatalom érdekében kémkedésre használták fel, láttatja, miként reagáltak vallások és egyházak a prostitúcióra, és felidézi a pornográfia kezdeteit is. 

Végül az előadás utolsó részében kiragad néhány hírhedtebb botrányt, ahol politikusok és színésznők, királyok és szolgák privátszférájába nyerhetünk betekintést. Az előadás témája miatt megtekintését csak 18 éven felüli látogatóinknak ajánljuk.

SZERELMESEK ÉJSZAKÁJA
Múzeumok Éjszakája a Soproni Múzeumban
2016. június 25. 18:00-01:00 ÓRÁIG

Osváth Ádám: Szex, hatalom, történelem
20:00 Gótikus nagyterem, Fabricius-ház (Sopron, Fő tér 6.)
Illusztráció: Hendrik Goltzius: The Fall of Man
1616. Anglia, National Art Gallery

A programjainkra előzetes regisztráció nem szükséges, a férőhelyeket érkezési sorrend szerint foglalhatják el a látogatók.

A különleges nyári éjszakán a Tűztorony kedvezményesen, a Soproni Múzeum további kiállítóhelyei pedig este hattól éjfélig ingyenesen látogathatóak: Storno-ház (Storno-gyűjtemény, Határtalan történet helytörténeti kiállítás), Fabricius-ház(Római kori kőtár, Régészeti kiállítás, Polgárlakások kiállítás).

A Múzeumok Éjszakájának részletes programja letölthető: PLAKÁT