VOLT programok a múzeumban

VOLT programok a múzeumban

A VOLT minden napján 11-15 óráig megnyílik a Soproni Múzeum belső kertje a Fő téren, ahol limonádés, nyugis pihenés mellé naponta 11 órától egy-egy könnyed kultúrprogramot kínálunk. Szerdán és szombaton Retro-SOPRON produkcióra várjuk az érdeklődőket, hogy a város múltjával ismerkedjenek Bolodár Zoltán kalauzolásával. A „Rejtett udvarok, rejtett kincsek” című sorozat a belváros más „titkos” helyszíneire is ráirányítja a figyelmet, a programhoz a múzeumon kívül további három helyszín is csatlakozott.

Régi képekkel csábít Sopron megismerésére a Retro-SOPRON Voltos kiadása. A belső kertben a fotógyűjtemény különleges darabjaiból láthatnak válogatást, a vetítőn pedig soproniak által a város értékeinek tartott szépségeket köti csokorba szerdán és szombaton a múzeum fotó-adattárosa, Bolodár Zoltán.

Június 30-án, csütörtökön szintén 11 órai kezdettel „Ponyva vagy irodalom?” címmel a fantasy műfajáról beszélget Mészöly Ágnessel Darabos Enikő kritikus a múzeumi várfalkertben. Pénteken (július 1-én) szintén Darabos Enikő faggatja az élet dolgairól a két soproni származású Jászberényi fivért, a szépíró/újságíró Sándort és a színész Gábort.

A „Rejtett udvarok, rejtett kincsek” című sorozat a belváros más „titkos” helyszíneire is ráirányítja a figyelmet, a programhoz a múzeumon kívül további három helyszín is csatlakozott. A STOKI Bútormanufaktúra bemutatóterme (Várkerület 31.) kiállításnak, zenei és rendhagyó előadásoknak ad helyet a Volt alatt.  A fesztiválozók a borlovagoknál is vendégeskedhetnek a Rejpál-házban (Várkerület 7.), de a VOLT utolsó napján, július 2-án a Felhőtáncoló Kreatív Műhely (Várkerület 19.) is kitárja kapuit.

Soproni Múzeum