Fesztiválhangulat a múzeumban

Fesztiválhangulat a múzeumban

Bevált az ötlet, szívesen időztek a zöldben a fesztiválozók, és a soproniakat is sikerült becsalni a múzeumkertbe. A „Rejtett udvarok, rejtett kincsek” című sorozat keretén belül a VOLT ideje alatt megnyílt a Soproni Múzeum belső kertje a Fő téren, ahol limonádés, nyugis pihenés mellé naponta egy-egy könnyed kultúrprogramot is kínált a múzeum.

Voltak látogatók, akik a toronyból lepillantva vették észre a múzeum titkos kertjét, és keresték a bejutást, a többség azonban célirányosan a programokra érkezett. – Folyamatosan voltak vendégeink, sőt néhányan másnap is visszatértek a kellemes hűsbe – mondta el Szabadhegyi Zita, a program házigazdája. – Szerdán és szombaton a városunkban méltán népszerű Retro-SOPRON produkcióra vártuk a Voltosokat és persze a helyeiket is. A Várfalon kifüggesztett régi képekkel és vetített képes előadással Sopron felfedezésére csábította a vendégeket a múzeum fotóadattárosa, Bolodár Zoltán.

Csütörtökön „Ponyva vagy irodalom?” címmel a fantasy műfajáról beszélgetett Mészöly Ágnessel Darabos Enikő kritikus, pénteken szintén Darabos Enikő a két soproni származású Jászberényi fivért, a szépíró/újságíró Sándort és a színész Gábort faggatta emberségről, gyerekkorról, soproniságról.

A belváros más „titkos” helyszínein is zajlottak kulturális programok a Volt alatt, a STOKI Bútormanufaktúra bemutatóterme kiállításnak, zenei és rendhagyó előadásoknak adott helyet, de a Rejpál-ház és a Felhőtáncoló Kreatív Műhely is szélesre tárta kapuit a

Soproni Múzeum Soproni Múzeum Soproni Múzeum
Soproni Múzeum Soproni Múzeum Soproni Múzeum
Soproni Múzeum Soproni Múzeum Soproni Múzeum