Péntektől nyitva a Macskakő

Péntektől nyitva a Macskakő

Macskakő gyermekmúzeum és közösségi tér nyílik Sopron belvárosában, a Szent György utcában. A Soproni Múzeum új kiállítása a régi korok emberének mindennapi életét mutatja be a legkisebbek számára is érthető, érdekes módon, tárgyközpontúan és interaktívan, az életmódtörténetre fektetve a hangsúlyt.

Újra élettel telik meg egy patinás belvárosi épület, a XVII. században épült Eggenberg-ház. Itt nyílik a Soproni Múzeum legújabb kiállítóhelye, a Macskakő gyermekmúzeum és közösségi tér.

A múzeumoknak mindig is gondot okozott, hogy az iskolás, fiatal felnőtt csoportok érdektelenül, kötelező programként jutottak be a kiállításokba. A Gyermekmúzeummal egy országosan is egyedülálló önálló múzeum jött létre, mely az eddig mellőzött óvodás és kisiskolás korosztálynak kínál múzeumi ismeretszerzési és szórakozási lehetőséget.

A Macskakő célközönségéhez tartozó gyermekek nagy része nem járt még soha múzeumban, történelmi ismeretekkel sem rendelkezik. A múlt kincseivel való ismerkedés azonban már nagyon korán elkezdődhet, ha a tárgyak megismerésére fektetjük a hangsúlyt. A múzeum fontosnak tartja, hogy a gyermek saját módszereivel, saját maga fedezze fel a letűnt korok világát. Ezért a számukra már ismert, őket is mindennap körülvevő használati tárgyakkal hasonlítjhatják össze a történelmi korokból származó, eredeti műtárgyakat.

A gyermekmúzeum megteremtésével nem tekinti befejezettnek a projektet a Soproni Múzeum. Folyamatosan megújuló múzeumpedagógiai és közművelődési programokkal szeretnék becsalogatni és visszavonzani a már itt járt látogatókat, óvodásokat, iskolásokat és családokat.

A múzeum szeretettel várja a Macskakő első vendégeit 2017. január 20-án, pénteken 10.00 – 18.00 óráig az Eggenberg-házba (Szent György utca 12.). A Macskakő a magyar kultúra napja alkalmából pénteken ingyenesen látogatható, csoportokat előzetes bejelentkezéssel fogadunk.

Nyitva tartás: A Macskakő gyermekmúzeum és közösségi tér hétfő kivételével minden nap 10.00 és 18.00 óra között fogadja a látogatókat.
Helyszín: Eggenberg-ház (Sopron, Szent György utca 12.)
Jegyárak: Gyermek belépőjegy: 400,- Ft (6 éves korig ingyenes)
Felnőtt belépőjegy: 600,- Ft
Múzeumi óra iskolai, óvodai csoportoknak: 300,- Ft/fő (belépőjegyet nem kell váltani)

Meghívó: LETÖLTÉS.