Az élő múlt fotókon és filmen

Az élő múlt fotókon és filmen

Janics Attila és Szirbek István kiállítását az ország számos kiállítóhelye után a soproni közönség január 27. és február 17. között a Lábasházban tekintheti meg. A megnyitón Janics Attila fotóművész a haláltáborokban készített különleges ihletésű képeit Szirbek István művészettörténész elemzi. A kiállításon megtekinthető a Szerelemből Auschwitzba című rövidfilm és Tóth Péter AFIAP fotóművész képei is.

„Ez a fotó-kiállítás az Emberről szól. A bennünk élő végtelen világról, amelynek útjait csodák övezik! De lelkünk legmélyén ott lakozik valahol az örök kettősség: a jó és a rossz, lépteinket vezérelhetik az érzelmek vagy a tudás, élhetünk akár a fény vagy a sötétség birodalmában is. Képesek vagyunk csodás magasságokban szárnyalni, alkotni és örömet szerezni embertársainknak, de egy szemvillanás alatt átlépve saját árnyékunkat, ki tudunk vetkőzni emberi mivoltunkból! Ilyenkor hagyjuk magunkat szörnyű mélységek felé sodródni, ahol sötét tetteink embertelen oldalunkról tanúskodnak.” Szirbek István

AZ ÉLŐ MÚLT
Janics Attila – Szirbek István kiállításának megnyitója
Időpont: 2017. január 27-én, pénteken, 18 óra
Helyszín:  Lábasház (Sopron, Orsolya tér 5.)
Janics Attila fotóművész alkotásait Szirbek István művészettörténész elemzi. A kiállításon megtekinthető Csányi Gábor és Roóz Zoltán rövidfilmje, a Szerelemből Auschwitzba. A kamarateremben Tóth Péter fotóművész felvételei láthatóak.
Meghívó: LETÖLTÉS.