Életre keltjük a történelmet

Életre keltjük a történelmet

Február harmadik szombatján farsangra vár kicsiket és nagyokat a Soproni Múzeum. Délután kettőtől játszóház indul a múzeum új kiállítóhelyén, a Macskakőben. A Fabricius-házban 4 és 5 órai kezdettel a múzeum színtársulatával is farsangolhatnak: a Fő téri jelmezbálon tiszteletüket teszik koronás fők és polgármesterek, akik valaha fontos szerepet játszottak a város történelmében. Vendégeinket Boriska farsangi fánkjával és finom borral is megkínáljuk az előadás után!

A Soproni Múzeum munkatársaiból és barátaiból álló Ars Historica Társulat évek óta szórakoztatva vonja be a közönséget a régmúlt korok világába. A csoport együtt visz színpadra a múzeum gyűjteményeihez, helytörténeti eseményekhez kapcsolódó jelenteket.

-A múzeum fontosnak tartja, hogy minél élőbbé, minél átélhetőbbé tegye a látogatók számára az élményt, amelyet egy kiállítás nyújthat – fogalmaz Krammerhofer Szilvia művészettörténész, a társulat vezetője. –  Amatőr színtársulatunk a dráma eszközével, látványosan, de korhűségre törekedve mutat be egy-egy korszakot, eseményt. Farsang apropóján is jelmezt öltünk, ezúttal egy farsangi mulatságra hívjuk a látogatókat, ahol megelevenednek a város híres történelmi személyiségei.

Soproni Múzeum
A színtársulat egyenrangú tagja a múzeum történésze, művészettörténésze, a Múzeum Baráti Körének tagjai és teremőrök is, illetőleg a családtagjaik – gyermekeik is. Kornak megfelelő ruhában, kellékekkel dolgoznak, párbeszédes jeleneteikben is korhű nyelvezetet használnak, és lehetőség szerint a közönséget is bevonják a történetbe, hiszen az így válik igazán átélhetővé. A művészettörténész kiemelte, hogy a társulat által előadott darabok mindegyike saját írásmű, amelyet a múzeum szakemberei gondos kutatómunkát követően hoznak létre.

FARSANG A MÚZEUMBAN

Reneszánsz farsang gyerekeknek
Jelmezes táncház, báli kiegészítők készítése, vetítés és játék az új kiállításban
Időpont: 2017. február 18., szombat, 14.00-16.00
Helyszín: Macskakő gyermekmúzeum (Sopron, Szent György u. 12.)
Belépőjegyek: gyermek és diák: 400 Ft, felnőtt jegy: 600 Ft
családi jegy: 1400 Ft (2 felnőtt, 2 gyermek), 1100 Ft (1 felnőtt, 2 gyermek)

Farsang a múzeum színtársulatával
Társulatunk ezúttal farsangi mulatságra, egy jelmezbáli jelenetre várja kedves közönségét. Találkozhatnak Sopronyi Thurner Mihállyal, II. Ferdinánddal, vagy akár magával Marcus Aureliusszal is! A történet természetesen nem nélkülözi a vidám fordulatokat sem!
Időpont: 2017. február 18., szombat; az előadások 16 és 17 órakor kezdődnek
Regisztráció: tarsulat.sopron@gmail.com
Helyszín: Fabricius-ház (Sopron, Fő tér 6.)
A program ingyenes.