RETRO-Sopron: Érték a mérték

RETRO-Sopron: Érték a mérték

Hagyománnyá vált, hogy a Múzeumok Éjszakáján Bolodár Zoltán új- és újabb képmutogatással rukkol elő. Művészet, sport, műemlékvédelem, várostörténet, szerteágazó témák, melyeket a gondosan válogatott képek tesznek majd élővé. Közös bennük: az értékőrzés, értékmentés! Képek és riportok Sopron múltjáról soproniaknak, 21:30-kor az Eggenberg-ház udvarán (Sopron, Szent György utca 12.).

Lehet-e érték a szocreál? Milyen alkotások álltak az egykori Rákosi-, majd Kádár-korszak idején Sopronban? Csak a csillogó érem lehet eredmény a sportban? Miről mesél a régész, a hagyományőrző, a házát felújító belváros lakója?

A RETRO-Sopron sorozatban megszokott izgalmas képeket ezúttal filmfelvételek is megszakítják, melyeken olyan köztünk élő és dolgozó soproniakat ismerhetünk meg, akik kincseket gyűjtenek. A műsorban egy ma már nem élő köztiszteletben álló művészemberről mesél leánya, aki megmutatja milyen kincseket őriz lakásában. A soproni belváros egyik lakója mesél arról, hogyan szeretné megmenteni a házuk egy több mint 200 éves domborművét. Bemutatja gyűjteményét egy labdarúgó ereklyéket gyűjtő fiatalember. Hogyan harcoltunk a világbékéért? Erről is hallhatunk a szabadidejét és pénzét az értékmentésre áldozó magánszemélytől. A RETRO-Sopron soproniaknak, soproniakról szól!


RETRO-Sopron: Érték a mérték

Időpont: 2017. június 24., szombat 21:30 órakor
Helyszín:  Eggenberg-ház, Sopron, Szent György utca 12.
Múzeumok Éjszakája program: LETÖLTÉS.

Soproni Múzeum

Soproni Múzeum