Csak papír…

Csak papír…

„Egy ideje folyamatosan figyelem hogyan követik képeim azokat az apró megfigyeléseket, amelyek tapasztalataim alapján segítik a munkámat. Szinte a legkisebb dolog is meg tud szólítani és amint meggyőződök arról, hogy képes vagyok ezeket használni, úgy tűnik, váratlan lehetőségek nyílnak meg előttem” – fogalmaz Krajcsovics Éva Munkácsy-díjas festőművész pénteken nyíló soproni kiállítása apropóján.

„Az utóbbi időben egészen határozottan építek erre. Egy véletlenszerűen meghajtogatott papírlap, egy csorba virágtartó, egy kiüresedett papírzacskó, utcai pocsolya és más hasonlóan „semmitmondó” valami formája és rejtett mondanivalója, bennem mind visszautalnak a már előzőleg használt formáimra. (szoba, asztal, szék, ágy, falak, gödrök, festőeszközök, könyvek, ruhadarabok…). Ráismerek bennük „ugyanarra”, a telítettre és az üresre, de általuk másként, mert talán „jelentéktelenségük” miatt, több lehetőséget hagynak a tőlük való eltávolodásra. Igazi meglepetés az, amikor egy meghatározóan nagy élmény hatására kapnak új értelmet. Ilyen volt számomra C.D. Friedrich krétaszikláit látni együtt a tengerrel Rügen szigeten. A már megtalált formát telíthetem meg új tartalommal, és segítségükkel talán közelebb juthatok ahhoz a „legkevesebbhez” amit a képben keresek. „

A Fabricius Galéria kortárs sorozatában Krajcsovics Éva festőművész alkotásait kínálja a Soproni Múzeum. A november 10-én pénteken este hatkor nyíló tárlatot Komálovics Zoltán költő, kritikus nyitja meg a Fabricius-házban.

CSAK PAPÍR…
Krajcsovics Éva Munkácsy-díjas festőművész kiállítása

Időpont: 2017. november 10., péntek 18 óra
Helyszín: Fabricius Galéria (Sopron, Fő tér 6.)

A kiállítást megnyitja: Komálovics Zoltán költő, kritikus.
A kiállítás kurátora: Veress Ferenc művészettörténész.

A kiállítás megtekinthető december 31-ig, keddtől vasárnapig 10-18 óra között. Hétfőn zárva.

 

Meghívó: letölthető