Advent a múzeumban

Advent a múzeumban

Szombat délután kezdődik a Soproni Múzeum karácsonyváró rendezvénysorozata. A Macskakő történelmi játszóházában Szent László alakja elevenedik meg, handleres diákok közreműködésével. Egy hétre rá Mrenka Attila, a Soproni Múzeum régésze tart előadást Szent Lászlóról, majd december 17-én a múzeum színtársulata a soproni boszorkánypereket idézi meg a Fabricius-ház kőtárában. A rendezvényekre előzetesen regisztrálni nem szükséges, a részvétel ill. helyfoglalás érkezési sorrendben történik.

Szent László legendái – történelmi játszóház családoknak
Együttműködő partner a Soproni Szakképzési Centrum Handler Nándor Szakképző Iskolája​
Időpont: 2017. december 9. (szombat) 14.00-17.00
Helyszín: Macskakő Gyermekmúzeum, Szent György utca 12.
Belépés ingyenes.

Fény és árny, fehér és fekete – I. László király és az ősi mítosz
Mrenka Attila, a Soproni Múzeum régészének vetítettképes előadása
Időpont:2017. december 16.(szombat) 17.30
Helyszín: Fabricius-ház, Fő tér 6. Polgárlakások I. em.
Belépés ingyenes.

Boszorkányok egymás között – az Ars Historica Társulat előadása Luca naphoz kapcsolódóan
Időpont:2017.december 17. (vasárnap) 15.00
Helyszín: Fabricius-ház, Fő tér 6. Római Kőtár
Belépés ingyenes.

Program: LETÖLTÉS.

Gyönyörködjenek a belváros ünnepi fényeiben! Az adventi hétvégéken a Tűztorony péntek és szombat este 8 óráig fogad látogatókat. Pénztárzárás 19:30. A programokon való részvétel díjtalan, a Tűztorony belépőjegy váltása ellenében látogatható.

A Soproni Múzeum karácsonyi és újévi nyitva tartása
December 24-én Szenteste 10 órakor nyit, és 14 óráig fogadja a látogatókat a Tűztorony, a Storno-ház és a Macskakő Gyermekmúzeum. December 25-én zárva tartunk, 26-án kedden leszünk újra nyitva 14-18 óráig (Tűztorony, Storno-ház, Macskakő Gyermekmúzeum). A két ünnep között (december 27-30.) az általános nyitvatartási rendünk érvényes (10.00-18.00), nyitva lesz a Tűztorony, a Storno-ház és a Fabricius-ház és a Macskakő Gyermekmúzeum.Szilveszter napján, december 31-én is ellátogathatnak hozzánk, 10-14 óráig tart nyitva a Tűztorony, a Storno-ház és a Macskakő Gyermekmúzeum. Január 1-jén múzeumunk valamennyi kiállítóhelye zárva tart, az általános nyitvatartási rendünk január 2-től érvényes.

Program:

Illusztráció: Szent László koronázása (miniatúra a Képes krónikából)