„A puding próbája az evés!”

„A puding próbája az evés!”

Saját élményű foglalkozásra és azt követő beszélgetésre vártuk a Győr-Moson-Sopron Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Soproni Tagintézményének munkatársait a Macskakő Gyermekmúzeumba. Vendégeink a Macskakő bugyrait pillanatok alatt belakták, gyermeki énjüket elővarázsolva élvezték a múzeum nyújtotta lehetőségeket. A bújócskázós terek, az álarcok és a kiállítási tárgyak felfedezése után átélhették, amit a MyStory közösségi videózás mintaprojektben résztvevő gyerekek; vagyis, hogy milyen érzés kamera előtt beszélni magukról.
IKSZ-es önkéntesünk, Kőhalmy Kristóf – aki MyStoryban alkotótársunk – most is nagy segítség volt!

A Soproni Múzeum My Story – közösségi videózás a múzeumban című mintaprojektje a Múzeumok és Könyvtári Fejlesztések Mindenkinek EFOP-3.3.3-VEKOP-16-2016-00001 projekt keretében zajlik. A soproni projektben együttműködő partnernek kértük fel a Győr-Moson-Sopron Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Soproni Tagintézmény vezetőjét, és szakértőként egy munkatársát is.
A Közösségi filmezés vagy videózás olyan technikák és módszerek készlete, melyek segítségével egy csoport elkészítheti a saját filmjét. Világszerte előszeretettel alkalmazzák, elsősorban városi közösségek fejlesztésére.  A mintaprojekt célkitűzése ennek a módszernek a múzeumi adaptálása sajátos nevelési igényű gyermekek célcsoportjának.