Idén is lesz BÖRZE Sopronban

Idén is lesz BÖRZE Sopronban

Még több résztvevővel, nagyobb helyszínen rendezik meg a soproni múzeumok ingyenes kulturális börzéjüket október elsején a Soproni Evangélikus Múzeumban. A börzére látogatók ezen a napon csokorba szedve ismerhetik meg a város és környéke iskolán kívüli oktatási palettáját, az óvodás, általános iskolás és középiskolás korosztály számára ajánlott foglalkozásokat és személyesen egyeztethetnek az intézmények munkatársaival.

Hagyományos múzeumpedagógiai évnyitót újragondolva tavaly először szervezett Kultúrpaletta címmel ingyenes kulturális börzét a Soproni Múzeum. A rendezvény sikeres fogadtatásán felbuzdulva idén nagyobb helyen, még több bemutatkozó intézménnyel készülnek  az óvodapedagógus, általános iskolai és középiskolai tanárok fogadására.  A találkozón a pedagógusok tájékozódhatnak a 2018/19-es tanévre szóló kínálatról, konkrét időpontot foglalhatnak, de arra is lesz mód, hogy  együttműködési megállapodás kereteit beszéljék le. A múzeumok, könyvtárak és levéltárak munkatársai számára is fontos a szakmai találkozó, információt szerezhetnek egymás programjairól, személyes kapcsolatok szövődhetnek.

A börzén a házigazda  Soproni Evangélikus Múzeum mellett a szervező  Soproni Múzeum és a Macskakő Gyermekmúzeum kiállítóhely is természetesen jelen lesz. Különlegesség, hogy a Soproni Egyetem Ligneum Látogatóközpont mellett a GYIK, az újonnan nyílt NépmesePont,  a Tanulmányi Erdőgazdaság (Kőhalmy Vadászati Múzeum) és a Fertő-Hanság Nemzeti Park is képviselteti magát egy-egy munkatársával.  Nem hiányozhat az Erdészeti Múzeum, a MNL Győr-Moson-Sopron Megye Soproni Levéltár, a Kultur-Betriebe Burgenland, „Kerekítő foglalkozások”, a Központi Bányászati Múzeum, a 364. Scarbantia Cserkészcsapat és mind a kismartoni Esterházy kastély mind a fertődi Eszterháza Központ képviselteti magát a Kultúrpalettán.


Kultúrpaletta múzeumpedagógiai börze Sopronban

KULTÚRPALETTA
múzeumpedagógiai börze – nemcsak múzeumokról!

Időpont: 2018. október 1., hétfő 15.00-17.00
Helyszín: Soproni Evangélikus Múzeum (az evangélikus egyházközség gyülekezeti házának nagyterme) Sopron, Színház utca 27.