Múzeumpedagógusok Fertődön

Múzeumpedagógusok Fertődön

Megyei szakmai napot szervez a Soproni Múzeum és az Eszterháza Központ, amely esemény a Múzeumi és könyvtári fejlesztések mindenkinek EFOP-3.3.3-VEKOP-16-2016-00001 azonosítószámú kiemelt európai uniós projekt keretében kerül megrendezésre. A projekt  kétmilliárd forintértékben az Európai Szociális Alap nem visszatérítendő támogatásból valósul meg.

A Szabadtéri Néprajzi Múzeum Múzeumi Oktatási és Módszertani Központ, az Eszterháza Kulturális, Kutató- és Fesztiválközpont Közhasznú Nonprofit Kft. és a Soproni Múzeum közös szervezésében létrejött szakmai napra a megye minden területéről érkeznek a meghívott múzeumpedagógusok.

A 2019.02.21-ére szervezett megyei szakmai napon, Szabadhegyi Zita megyei múzeumi koordinátorral arra keressük közösen a választ, hogyan tudjuk hatékonyan megszólítani a gyerekeket, milyen eszközökkel tudjuk érdeklődésüket felkelteni és fenntartani a múzeumlátogatás során. Ehhez nyújt segítséget Joó Emese a Néprajzi Múzeum múzeumpedagógusa közreműködésével tartott a Macskakő Gyermekmúzeum Álom kastély című workshopja is, hiszen a szolgáltató múzeumok alapkínálatába tartozik a színvonalas, változatos múzeumpedagógiai foglalkozás. A gyakorló múzeumpedagógus ás a Múzeumi Oktatási és Módszertani Központ „Mi Múzeumunk” projekt komponensének koordinátora workshopján keresztül érzékenyíti az új trendekre fogékony múzeumi szakembereket. 

A részletes programot a http://mokk.skanzen.hu/alom-kastely.html és a http://amimuzeumunk.hu/esemeny/alom-kastely-megyei-szakmai-nap-fertodon/ találják az érdeklődők.