Animációs Karaván

Animációs Karaván

A BABtér animációs játszóháza április 29-én Sopronba, a Macskakő Gyermekmúzeumba érkezik. Az Animációs Karaván egyszerre használja a modern technikát és a kreativitást igénylő kézi munkát. Lehet magányosan alkotni vagy csapatban dolgozni, baráti társaságok vagy családok tudnak együtt gondolkozni, játszani, alkotni, korhatár és előképzettség nélkül.

Az elmúlt évek tapasztalatai azt mutatták, hogy egyre nehezebb bevonni az iskoláskorú gyerekeket a programokba, a képernyő elől kimozdítani az ifjakat nem kis kihívást jelent. Olyan foglalkozást nyújtani pedig, ahol kicsi és nagy, szülő és nagyszülő is jól érzi magát, közel lehetetlen. A Budaörsi Animációs Bázis és Kreatív Tér, azaz a BABtér csapata arra kereste a választ, hogy mi az a program, amin a mai kor gyermekei, fiataljai és felnőttjei is szívesen vesznek részt.

Képernyő, kütyü, saját alkotás, belátható időintervallum, sikerélmény, minőség és jókedv. Ezek azok a fogalmak, amelyek nélkül ma nem lehet sikeres foglalkozást tartani. A BABtér tanárai olyan szakemberek, akik egyszerre értenek az animáció, a művészetek és természetesen a gyerekek nyelvén is. Játszóházukba mindazokat hívják, akik szeretnének megismerkedni a rajzfilmkészítés rejtelmeivel, vagy egy saját kisfilmet készítenének el.

A résztvevők megismerhetik mi a flip-book, a zsebmozi, a zoetróp-mozi, a pixilláció, vagy a papírkivágásos és homokanimáció. A jelentkezők a másfél órás foglalkozáson elsajátíthatják a filmfelvételhez szükséges szoftvert is, így a közösen eltöltött idő végén egy saját alkotású kisfilmmel térhetnek haza.


A csoportos foglalkozást gyerekeknek, középiskolásoknak vagy felnőtteknek egyaránt javasoljuk, de egyszerre maximum 30 főt tudunk fogadni a Macskakőben. Az Animációs Karaván a BABtér és a Soproni Múzeum közös szervezésében valósul meg, az NKA támogatásával.
FONTOS:
A program ingyenes, de regisztrációköteles, a jelentkezést a macskako.sopron@gmail.com e-mailen várjuk.
További infó: 06 99 791-322 – Szabadhegyi Zita