Múzeumok Éjszakája

Múzeumok Éjszakája

A rossz idő ellenére nagy számú látogató tisztelt meg minket a jelenlétével a Múzeumok Éjszakán! Élvezték a változatos előadásokat, játszottak velünk és rengetegen voltak kíváncsiak a tárlatvezetésekre is.
Köszönjük szépen, hogy idén is minket választottak!

– Színvonalas, többször újszerű előadásokat láthattak a vendégeink a Múzeumok éjszakáján – nyilatkozta dr. Tóth Imre, a Soproni Múzeum igazgatója. – Idén szinte minden kollégám tartott valamilyen előadást, amelyekre egytől-egyig nagy volt az érdeklődés. Vendégelőadónk is érkezett a Pécsi Egyetemről, Majdán János a magyarországi vasúttörténet egyik legavatottabb szakértője, sokan voltak kíváncsiak az ő gondolataira.

Dr. Tóth Imre Papp Attila színésszel tartott közös előadást, míg a múzeumigazgató a téma történelmi hátterét ismertette, addig a művész a hozzá kapcsolódó irodalmi alkotásokból válogatott. A Várfalkertben az eső után meg tudta tartani népszerű Retro Sopron előadását Bolodár Zoltán, de a Pékmúzeum kínálata iránt is sokan érdeklődtek.

– A perec és fonott kalács sütögetést próbálhatták ki a családok Ágoston István vezetésével – folytatta Ilyés Éva, a múzeum működtetési vezetője. – A gyerekeknek, felnőtteknek a saját nyelvükön magyarázta el a pékmester a folyamatokat, azt például, hogy hogyan készül a kovász. Baranyai Konrád zenés poncichter műsorral készült, ezt a nagy érdeklődés miatt kétszer is megtartotta.

Forrás Soproni Téma