A város büszkesége immár a Soproni Múzeum része

A város büszkesége immár a Soproni Múzeum része

A Soproni Múzeum a 2019. évtől új gyűjteménnyel és állandó kiállítással bővült és gazdagodott azáltal, hogy üzemeltetésébe került a Központi Bányászati Múzeum. A Templom utca 2. szám alatti Esterházy–palotában és több külső helyszínen működő intézmény a város és az ország egyik leglebilincselőbb és legszínvonalasabb műszaki múzeuma, de több is annál.

Több mint 60 év tudományos és hagyomány őrző múlttal a háta mögött, kiváló szakemberei és gyűjteményei révén megkerülhetetlen része lett a magyarországi múzeumi életnek. Állandó kiállítása a sokak számára ismeretlen világ beavatottjaivá teszi a „kívülállókat is“, korszerű, látogatóbarát módszerek és eszközök segítségével ismerteti meg az érdeklődőket a hazai bányászati tudományok, képzés és termelés, a bányaművelés igen gazdag múltjával.

Munkatársai és vezetése erre törekedett legutóbbi fejlesztéseivel is, amelyeknek köszönhetően a gyűjtemény továbbra is a város büszkesége, és – immár – a Soproni Múzeum része.
Köszönjük a Központi Bányászati Múzeum dolgozóinak, vezetőinek és minden támogatójának eddigi munkáját! Szeretettel várjuk a régi és az új látogatókat a múzeumban!