„Szegődj hozzánk péklegénynek!”

„Szegődj hozzánk péklegénynek!”

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretén belül a Pénzügyminisztérium Regionális Fejlesztési Operatív Programok Irányító Hatósága, mint Támogató által 2016. május 9-én kiadott TOP-7.1.1-16 Kulturális és közösségi terek infrastrukturális fejlesztése és helyi közösségszervezés a városi helyi fejlesztési stratégiához kapcsolódva című felhívása alapján a Soproni Múzeum, mint Kedvezményezett 2019. június 210-án támogatási kérelmet nyújtott be, mely alapján Támogató a „Szegődj hozzánk péklegénynek!” című TOP-7.1.1-16-H-ESZA-2019-00508 azonosítószámú támogatási kérelmet elbírálta és támogatásra alkalmasnak minősítette.


A szerződött támogatás összege: 2.888.077 Ft, mely 100 % támogatást nyújt a projekt megvalósításához, melynek tervezett befejezési dátuma 2020. június 30.

A Soproni Múzeum kiállítóhelyeként működő Pék-ház a Soproni Múzeum egyik kedvelt, ám az utóbbi években egyre gyérebben látogatott kiállítása.
A Pékmúzeumban az újonnan kialakítandó foglalkoztató-térben iskolás csoportok számára új foglalkozás kidolgozása, ehhez foglalkoztató füzet (egyben kiállítási vezető) elkészítése a projekt célja.
A projektben kifejezetten a soproni iskolás csoportokat (általános iskola alsó tagozatától a középiskolákig) kívánjuk elsősorban megszólítani. Látogatásaikhoz segédanyagot is készítünk, akár az iskolai tanórákon (történelem, hon- és népismeret, osztályfőnöki, stb.) is felhasználható foglalkoztató-füzet formájában