Faggasd a nagyit online!

Faggasd a nagyit online!

A Macskakő Gyermekmúzeum Családi legendárium irodalmi pályázatát hagyományosan ősszel szoktuk meghirdetni, de idén kivételesen már most elindítjuk! Ez a szokatlan időszak a nehézségei ellenére új lehetőségeket is ad a kapcsolataink ápolására. A járványhelyzet miatt most személyesen nem találkozhatunk a nagyszülőkkel, a telefon, a skype, a modern technika vívmányai – de bízunk benne, hogy akár egy hagyományos levél is megfelelő lehet a kapcsolattartásra.

Pályázatunk segítségével szeretnénk elérni, hogy a karanténban levő idős nagyszüleitek érezzék, mennyire figyeltek rájuk!
Sok színvonalas, izgalmas, megható történetet kaptunk az évek során. Volt, aki a nagymama és nagypapa fiktív szerelmes leveleit, más a család tragikus sorsú nőtagjainak történeteit, de sokan ’56-os emlékeket elevenítettek fel. De kaptunk beszámolót egy kutya szemszögéből a nagymama életéről, vagy egy település történetéről is. Többen a családjuk történetét kutatták és erről írtak.
Várjuk tehát riportjaitokat, írásaitokat, igaz történeteiteket örömről, bánatról, hétköznapi és történelmi eseményekről! Örülünk a családi fotóknak is és akinek kedve van, illusztrálhatja is az alkotását!

Pályázati kiírás:
A beérkezett alkotásokat szakmai zsűri bírálja el két kategóriában (7–12 évesek, 13–18 évesek). Az írásokat október 19-ig kell eljuttatni a Soproni Múzeum Macskakő Gyermekmúzeumának címére (Sopron, Szent György utca 12.) vagy a macskako.sopron@gmail.com e-mail-címre. (Bővebb információ is innen kérhető)
Az eredményhirdetést és a díjkiosztót november 6-án tartjuk a Gyermekmúzeumban.