Utolsó helyek a MÚZSÁK KERTJE táborokban!

Utolsó helyek a MÚZSÁK KERTJE táborokban!

A Soproni Múzeumban évek óta szervezünk nyári táborokat, idén két tematikával három turnusban fogadjuk a 7-14 éves gyerekeket a múzeum kiállítóreiben. Július 6-tól 10-ig, valamint július 13-tól 17-ig a MÚZSÁK KERTJE , augusztus 3-7 között pedig a MESTERSÉGEK UTCÁJA táborban van még pár szabad helyünk. Idén újdonságként egy-egy napra is fogadunk gyerekeket!

Először nézzük meg, mit kínálunk a Múzsák Kertje táborban?
A tábor elnevezése a múzeum szó eredeti jelentéséhez kötődik, mely szerint a múzeum a múzsák szentélye, kertje, a művészetek otthona. Így táborunkban a múzeum kiállításaihoz kapcsolódva a legváltozatosabb technikákkal fogunk alkotni a gyerekekkel. A fészek a Macskakő Gyermekmúzeum, de a Soproni Múzeum szinte valamennyi kertjét felkeressük, alkotunk, mozgunk, pihenünk a Lenck-villa kertjében, a Storno-ház mögötti Várfalkertben, a Bányászati Múzeum hátsó kertjében, de felkeressük az Erzsébet kertet és az Amfiteátrumot is. A természetben alkotás és a művészetterápia hangsúlyos szerepet játszik a tábor programjában.
Így néz ki a hetünk:
HÉTFŐN a Macskakő Gyermekmúzeum kiállításában ismerkedünk egymással, feldolgozzuk a Macskakő várának legendáját, és a Zöld kő legendája kapcsán a Fabricius-ház régészeti kiállítását is meglátogatjuk.
KEDDEN a Pékmúzeumban a péklegények életével és az élményspájzzal ismerkedünk. Délelőtt a közeli Amfiteátrum tetejéről soproni látképet készítünk Mende Zsolt grafikus irányításával, délután pedig Egresits Anita mutatja meg a korongozás és a kerámiázás fogásait.
SZERDÁN a Lenck-villa gyönyörű kertjét, kinti és benti (!) kiállításait barangoljuk be, kőfaragást tanulunk, mitikus állatokkal foglalkozunk.
CSÜTÖRTÖKÖN a Bányászati Múzeum Élménybányájába szállunk alá, drágakövek, ásványok világát ismerjük meg, a kertjében kövekből alkotunk, a szénrajz-technikáját és a nemezelést próbáljuk ki.
PÉNTEKEN az Erzsébet kertbe sétálunk, akadálypályát építünk, termésekből alkotunk, és kiállítást építünk a héten készült munkákból.

A tábort vezeti és a jelentkezéseket fogadja: Martos Virág múzeumpedagógus (06 99 791 322)
Macskakő Gyermekmúzeum, Szt. György u. 12.