ÚJ! Mesterségek Utcája tábor

A Soproni Múzeum új nyári táborának, a Mesterségek Utcájának a bécsi úti Pék-ház ad otthont augusztus 3-7-ig. A városnak ezen a külterületén dolgoztak egykor a mesteremberek, kézművesek. Az öt napos tábor során négy mesterség titkaiba pillanthatnak bele a gyerekek, megismerhetik a kézművesek életét és a technikáit. Az ötödik napon kiválasztanak egy mesterséget, és egy mesterremeket is elkészítenek. A Lenck-villa készülő néprajzi kiállítása sem marad ki a tábor programjából! Ha valaki csak egy mesterséget szeretne kipróbálni, a tábor akár egy-egy napon is látogatható!

Így néz ki a hetünk:
HÉTFŐ: Ismerkedés egymással és a tábor helyszínével, a Pékmúzeummal. Játékos inasfogadás, hogy aztán legények, és végül mesterek lehessünk. A céhek megismerése. Kékfestő technikával kötényt festünk magunknak.
KEDD: Megismerjük a soproni kőfaragók által használt motívumokat. A választott mintát felrajzolás után ki is faragjuk! Sopron belvárosában, és a villa kertjében felfedezzük a régi mesterek munkáit. Szimbólumok után kutatunk, és meglátogatunk egy kőfaragó mestert.
SZERDA: A soproni és környékbeli fazekassággal ismerkedünk. Cserépjátékokat fogunk korongozni, és meglátogatunk egy cserépkályhás mestert.
CSÜTÖRTÖK: A Pék-ház felfedezése és péklegények élete lesz a fő programunk. Megismerkedünk a mézesbábos, mézeskalácsos mesterséggel és készítünk egy tükrös szívet, felirattal.
PÉNTEK: A héten kipróbált mesterségek közül kiválasztjuk a nekünk legjobban tetszőt, és elkészítjük a mesterremekünket.

A tábort vezeti és a jelentkezéseket fogadja: Egresits Anita múzeumpedagógus (06 99 791 322)
https://www.facebook.com/events/3033967213306670/
Macskakő Gyermekmúzeum, Szt. György u. 12.
Helyszín: Pékmúzeum, Sopron, Bécsi út 5.
Részvételi díj: 35.000 Ft /fő, testvérkedvezmény 5000 Ft
Napi részvétel is lehetséges!