Virtuális érintés

Virtuális érintés

A Hermann Alice Óvoda Halász utcai tagóvodájának a karantén időszaka alatt készült alkotásaiból nyílik kiállítás pénteken a Macskakő Gyermekmúzeumban. Az óvodapedagógusok igyekeztek méltó helyet találni a gyerekek otthon készített alkotásainak. Hitvallásuk szerint a gyermekmunka szent és sérthetetlen, fontos, hogy gyerek és szülő is azt érezze, hogy megbecsülik azt az alkotást, amit közösen hoztak létre!

A péntek délelőtt nyíló tárlaton bemutatásra kerülő rajzok, makettek, kollázsok az online kapcsolattartásról mesélnek. Életszerűen láttatják az óvodapedagógusok és a szülők karantén alatti kapcsolattartását, hűen tükrözik a szülők által nyújtott mérhetetlen támogatást, de a gyermekek és az óvónénik formabontó találkozásának is példái. Ebben a nehéz időszakban a szülő rendhagyó módon lehetett részese az óvodai nevelésnek, óvónői támogatással „megtanulhatott” újra játszani, foglalkozni a gyerekével, beleláthatott az óvodapedagógus munkájába, részese lehetett az óvodai nevelésnek a saját szülői szerepe mellett.

Az óvodapedagógus pedig megmutathatta, hogy helyt állt! Hogyan tudta kreativitással azt a tudást közvetíteni az új helyzetben, amelyet eddig az óvoda keretei adtak. Az elhivatott óvónéniknek nagyon hiányoztak a gyerekek, az érintés, mely a munkájuk alapja, de sikerült a távolságot gazdag tartalommal áthidalniuk és megtölteniük. Ezt tükrözi a kiállítás, amely a virtuális érintés, az óvónői és a szülői összefogás és a gyermeki kreativitás szívmelengető példája.

Gyermekszemmel
Kiállítása a Hermann Alice Óvoda Halász utcai Tagóvoda karanténban készült alkotásaiból
A megnyitó időpontja: 2020. július 10., péntek, 10 óra
A kiállítást megnyitja Nádasné Erdei Andrea óvodavezető.
Mesét mond Varga Csabáné, Csilla néni óvodapedagógus.
Helyszín: Macskakő Gyermekmúzeum, Sopron, Szent György utca 12.
A kiállítás megtekinthető 2020. augusztus 31-ig, hétfő kivételével minden nap 10-től 18 óráig.