Kulturális Örökség Napjai

Kulturális Örökség Napjai

A Kulturális Örökség Napjai az Európai Örökség Napok (European Heritage Days) magyarországi eseménysorozata, amelyet immár ötven országban rendeznek meg évről évre. Magyarországon is több száz érdekes műemléket tekinthetnek meg az érdeklődők, akik egy-egy izgalmas programon vagy tematikus sétán is részt vehetnek. A Soproni Múzeumban két helyszínen különleges tárlatvezetésekkel várjuk az érdeklődőket szeptember 19-én és 20-án.

Kulturális Örökség Napjai a Központi Bányászati Múzeumban
2020 elején új szervezeti egységgel gyarapodott a Soproni Múzeum kiállítóhelyeinek száma, az országos gyűjtőkörű Központi Bányászati Múzeum Templom utcai palotája is hozzánk tartozik immár. A kulturális örökségnapok keretében dr. Szemán Attila főmuzeológus kollégánk ingyenes szakvezetésére invitáljuk a látogatókat, az országos rendezvény hagyományainak megfelelően az épület történetébe is bepillantást engedve. Az egykori Esterházy-palota függőkertjében a megújult filagória megtekintése is a program része.
A vezetés időpontja:
2020. szeptember 19., szombat, 11 és 15 órai kezdettel.
A járványhelyzetre való tekintettel a tárlatvezetésen maximum 10 főt tudunk fogadni, a regisztrációs kártyák szeptember 15-től programkezdésig a Központi Bányászati Múzeum portáján (Sopron, Templom u. 2.), a múzeum nyitvatartási idejében vehetőek át a készlet erejéig.
Maszk használata kötelező.

Kulturális Örökség Napjai a Tábornok-házban
Nagy örömünkre szolgál, hogy hamarosan megkezdődnek a soproni Múzeumnegyed kivitelezési munkálatai. A kulturális örökségnapokon megnyitjuk a nagyközönség előtt jövendőbeli központi fogadóépületünket, a Tábornok-házat, ahol Nemes András művészettörténész kollégánk tart ingyenes tárlatvezetést.A vezetés időpontja:
2020. szeptember 20., vasárnap 10 és 15 órai kezdettel.
A járványhelyzetre való tekintettel a tárlatvezetésen maximum 10 főt tudunk fogadni, a regisztrációs kártyák szeptember 15-től programkezdésig a Storno-ház (Sopron, Fő tér 8.) portáján a múzeum nyitvatartási idejében vehetőek át a készlet erejéig.
Maszk használata kötelező.