Október 8-án nyit a Lenck-villa

Október 8-án nyit a Lenck-villa

Már alig vártuk, hogy bejelenthessük: a Lenck-villa október 8-án, csütörtökön megnyitja kapuit a látogatók előtt! Az első napon a hivatalos, zártkörű események után is várjuk még Látogatóinkat, 18 és 22 óra között! Október 9-étől forva normál nyitva tartás szerint lesz látogatható a villa: hétfő szünnap, kedd-vasárnap 10:00-18:00!

Az első napokban különleges tárlatvezetésekkel és apró meglepetésekkel várunk mindenkit! Részletek hamarosan itt és a Lenck-villa Facebook profilján lesznek elérhetőek.

Ismét régi fényében pompázik a Soproni Múzeum különleges kiállítóhelye a Lenck-villa, mely a Mestermű. Polgári életvilág és kézművesség a 19. század végi Sopronban című új tárlatnak ad otthont.

A kiállítás műfaja néprajzi, de merőben eltér a megszokottól. Arról mesél, hogy hol és hogyan találkozik össze a kézműves és a városi nagypolgár életvilága. Az elbűvölően szép nagypolgári villaépületben a múzeum néprajzi gyűjteményének tárgyai, a kézműves műhelyek világa elevenednek meg, régi mesterségek kelnek életre. A cselekmény pedig egy családi esküvő, amely megidézi a kor illemét, öltözködési, étkezési és viselkedési szokásait: a villát benépesítő nagypolgári család és személyzetük lázasan készülődik lányuk, Liza esküvőjére, járják a műhelyeket, hogy a nagy napra, mikor az ifjú pár örök hűséget esküszik egymásnak, minden készen álljon.