Nyereményjáték a Magyar Kultúra Napján

Nyereményjáték a Magyar Kultúra Napján

Múzeum a nyílt égbolt alatt címmel különleges szabadtéri nyereményjátékkal várjuk a soproniakat A magyar kultúra napján, január 22-én pénteken a Soproni Múzeum egyetlen látogatható kiállítóhelyén, a Lenck-villa kertjében.

A Deák téri villa kertjében a téglafal és az ódon kőből rakott 17. századi városfal mentén sorakoznak azok a síremlékek, melyeket Sopron régi evangélikus temetője őrzött meg az utókornak. Tegyenek egy sétát a kertben és játszanak velünk! A gazdagon díszített síremlékeket felfedezni olyan, mintha a helytörténet nagyjai mesélnék nekünk az élettörténeteiket. Pénteken 10.00-16.00 között keressék a múzeum munkatársait a Lenck-villa recepcióján, akiktől megkaphatják a játékhoz tartozó feladványt.

Mit keresünk? Kőfaragványt, síremléket, szobrot, ha megtalálták a megfejtést, a Soproni múzeum közösségi oldalán a felhívás alatt kommentben várjuk a szelfiket. Az első három jó megfejtő, 1000 Ft-os ajándék utalványt kap, amely a Lenck-villa jelenleg is nyitva tartó múzeum shopjában váltható be.