Véget ért a Múzsák Kertje

Véget ért a Múzsák Kertje

„Onnan veszem észre, hogy jó a táborban lenni, hogy őrületesen gyorsan megy az idő”- állapította meg Martos Virág múzeumpedagógus társával, Egresits Anitával a MÚZSÁK KERTJE nyári tábor második turnusa után.

„Egyszer volt, hol nem volt… a reggel kézbe kapott agyagból délutánra hipp-hopp madármintás festett kerámiák lettek. A Lenck-villa varázslatos kertjében megtaláltuk Lenketündér új otthonát és a föld alatt, fűben, fában és levegőben élő élő lények szemével néztünk rá a parkra. Váltogattuk a nézőpontjainkat: óriásként faragott szikláinknak is helyet kerestünk a világban. Térképészként madártávlat-tájat festettünk, a jövő városait tettük mellé gipszből és hegyvonulatokat domborítottunk papírból. Színes mécsesfénnyel világítottuk meg az éjszakai kilátóink ablakait. Kedvet kaptunk kollázsképek készítéshez – amit a Macskakő Gyermekmúzeumban nyílt új időszaki kiállítása inspirált, Zrínyi Andrea alkotásai.Egy napot Harkán töltöttünk, a mindent tudó Haris-Payer Ilona mesélt a kis faluról. Végül kiállítást rendeztük az alkotásainkból és meghívtuk a családtagokat a színdarab- és árnyszínház bemutatójára.

Sárkányfejünket, bosziorrunkat, macskafülünket otthagytuk a Macskakőben. Az élményeinket, beszélgetést, barátkozást elvittük magunkkal. Itt a vége fuss el véle! Szép nyarat kedves gyerekek!”