Kulturális örökségünk Sopronban

Kulturális örökségünk Sopronban

A Kulturális Örökség Napjait idén szeptember harmadik hétvégéjén (18-án és 19-én) tartják országszerte. Az 1999 óta megrendezésre kerülő programsorozaton tízezrek kerekednek fel, hogy meglátogassák a bennünket körülvevő történeti épületeket és kerteket, vagy részt vegyenek egy-egy, a műemléki értékeket bemutató sétán. A Soproni Múzeum szervezésében ezen a hétvégén regisztráció nélkül a Lenck-villa kertjében és a Storno-műteremben (regisztrációhoz kötötten) vehetnek részt ingyenes vezetéseken az érdeklődők.

Kulturális Örökség Napjai a Storno-műteremben

Szakmai tárlatvezetésre várják a látogatókat a Soproni Múzeum művészettörténészei a nagyközönség előtt zárva tartó Bécsi utcai Storno-műterembe.
IDŐPONTOK: 2021. szeptember 18., szombat 10 órai és 15 órai kezdettel és 2021.szeptember 19. , vasárnap 10 órai és 15 órai kezdettel
HELYSZÍN: Sopron, Bécsi utca 25.
REGISZTRÁCIÓ: tivancsicszsuzsa@sopronimuzeum.hu
A jelentkezéseket 2021. szeptember 16-ig fogadjuk.

Az épületet 1882-ben vásárolta id. Storno Ferenc, majd műteremmé alakította német neoreneszánsz stílusban. A munkálatokkal 1888-ra készültek el. Műteremként id. Storno Ferenc és ifj. Storno Ferenc használta, utódaik a gyűjtemény egyes részeit tárolták az épületben. Magyarországon nagyon kevés ilyen jellegű historizáló műterem maradt fenn.
Az előzetes regisztrációhoz kötött vezetések alatt egyszerre 10 látogatót tudunk fogadni a műteremben, a látogatás kizárólag a vezetések keretén belül lehetséges.

Kulturális Örökség Napjai a Lenck-villa kertjében

Az ingyenes vezetett séta során az érdeklődők megismerkedhetnek a Soproni Múzeum megújult kiállítóhelye, a Lenck-villa kertjével, illetve a 19. század végén, 20. század elején divatos kertkultúrával.
IDŐPONTOK: 2021. szeptember 18., szombat 10.30 és 2021.szeptember 19. , vasárnap 10:30
HELYSZÍN: Sopron, Deák tér 1.
Találkozó a Lenck-villa főhomlokzata előtt, előzetes regisztráció nem szükséges.